Åldermännen avgjorde: ”Ingen tillfällighet...”

Rickie Hyvärinen bakom seger

Rickie Hyvärinen.
Rickie Hyvärinen.

Storvreta har kopplat greppet om AIK efter 5-2 i femte semifinalen.

Segervapnet?

33-årige Rickie Hyvärinen.

– Han gör en fantastisk match, säger tränaren Magnus ”Binge” Jäderlund.

Det har sprakat om matchserien mellan Storvreta och AIK:

I den första semifinalen hamnade Mika Kohonen i en dispyt om tidtagningen med AIK:s sekretariat där mediaprofilen Lasse Granqvist sitter.

AIK lade ut en artikel på sin hemsida där sportchefen Erik Bjerlestam uttalde sig så här om Storvreta efter fjärde semifinalen: ” Alla som såg TV-sändningen från Solnahallen kan se att de som inte vill stå upp och spela, utan filma till sig fördelar, främst är spelare som bär röd tröja. Att konsekvent försöka lura till sig utvisningar och fördelar är att spela som dåliga föredömen för kommande generation innebandykillar och tjejer”.

– Jag tycker att det ska hända saker. Mer saker. Ett SM-slutspel ska sticka ut, säger Storvretas tränare Magnus ”Binge” Jäderlund.

1-1 inför sista

Mycket runtomkring alltså - men Storvreta fokuserade på att spela innebandy i den femte semifinalmatchen och lagets åldermän klev fram. 

Det stod 1-1 inför sista perioden innan Storvreta drog ifrån till en 5-2-seger. Hannes Öhman, 37, var med från start för första gången i slutspelet och satte 3-1-målet, men framförallt så imponerade Rickie Hyvärinen, 33, med två mål och en assist.

– Om vi räknar in Mika Kohonen där så är det tre finska åldermän som är viktiga för oss. Hyvärinen gör en fantastisk match och är med när det avgörs, säger ”Binge”.

”Det blir skitkul...”

– Jag vill inte tro att det är tillfälligheter att veteranerna kliver fram nu. Det är världsspelare med massor av meriter.

I semifinal sex så tvingas AIK – som måste vinna matchen för att semifinalen ska leva vidare – spela i Jakobsbergs Sporthall, eftersom Solnahallen är upptagen.

– Det blir skitkul att komma dit, det är en klassisk innebandyhall. Det blir lite neutral känsla vilket är lite trist, men vi tänker inte så utan ska bara dit och göra vårt jobb, säger Jäderlund.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN