Kan bli superskurk – i nya kultfilmen

SPORTBLADET

Rounders får en uppföljare – då pekas Robert De Niro ut som ny bad guy

1 av 2 | Foto: Ondare än Teddy KGB? Robert de Niro har stora skor att fylla om han tackar ja till skurkrollen i Rounders 2

Kultklassikern "Rounders" får en uppföljare.

Enligt Hollywood-bossen Harvey Weinstein kommer projektet "inledas omedelbart" och både Matt Damon och Edward Norton ska reprisera sina roller från världens bästa pokerfilm.

Samtidigt uppges Robert De Niro ersätta John Malkovich som superskurk i "Rounders 2".

Rounders floppade visserligen när den kom ut på biograferna 1998. Men filmen, med Matt Damon och Edward Norton i huvudrollerna och med John Malkovich som skurken "Teddy KGB", har med åren blivit en riktig klassiker i ordets rätta bemärkelse. DVD-försäljningen går stadigt bra och en eventuell uppföljare har diskuterats flitigt i över ett decennium.

Och nu verkar alla pokernördars våta dröm äntligen besannas.

Shakespeare in Love först ut

Anledningen är en affär som innebär att bröderna och Hollywood-mogulerna Harvey och Bob Weinstein inleder ett djupt samarbete med Miramax, filmbolaget de en gång grundade. Weinstein-brödernas plan är nu att plocka upp en hel drös gamla projekt, däribland ett par uppföljare.

I en intervju med branschsajten Deadline.com avslöjar Harvey Weinstein att det finns långt gångna planer för en uppföljare av storfilmen och kassasuccén "Shakespeare in Love".

– Jag har aldrig gjort en uppföljare förut. Men jag kommer att göra Shakespeare in Love, säger han.

Den andra uppföljaren Harvey Weinstein spikar i intervjun är "Rounders 2". Författarna David Levien och Brian Koppelman, som också skrev den första filmen, har manus klart och Matt Damon har enligt Weinstein gett grönt ljus.

"Vacker parisisk skådespelerska"

– Jag har pratat om att göra Rounders 2 med Matt Damon och jag skulle säga att den kommer att ske omedelbart, säger han.

Harvey Weinstein avslöjar också en liten del av upplägget kring den första filmen.

– Killarna (Levien och Koppelman) har en fantastisk idé, ett sätt att göra filmen mer internationell där den inleds med ett kortspel i Paris, det är allt jag vill säga. Det kan vara så att en viss vacker parisisk skådespelerska kommer att vara inblandad där. Sen åker vi vidare till galoppbanan och Las Vegas med Matt och Edward Norton, och en ny superskurk som ersätter John Malkovic, säger han.

Enligt Deadline.com har Harvey Weinstein redan bestämt sig för ett namn när det gäller superskurken i fråga, nämligen Robert De Niro. Nu återstår det att se om legendaren tackar ja till en sån roll.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker