NFL-lag värvar rugbyns snabbaste

SPORTBLADET

24-åringen byter sport: "Jag är väldigt lycklig"

Foto: Carlin Isles byter sport.

Carlin Isles, 24, spelade rugby och beskrivs som "rugbyns snabbaste man" efter att bland annat ha sprungit 100 meter på 10.24 sekunder.

Nu gör han dock ett lite oväntat karriärskliv och byter sport till amerikansk fotboll.

– Du letar efter idrottsmän, säger Jim Schwartz, Detroit Lions.

NFL-laget Detroit Lions är avsågade från att nå slutspel den här säsongen. Men nu har man gjort klart med en minst sagt spektakulär värvning inför kommande säsong.

Carlin Isles, 24, har inom rugbyn gjort sig känd för sin snabbhet och efter hyllningsvideon "Carlin Isles. Olympic Dream" lades upp har den fått över fem miljoner tittar.

Springer rekordsnabbt

Där demonstrerar han sin enorma snabbhet vilket han fortsatt att göra genom att sätta nytt rekord på det så kallade 40 yard dash-testet. Testet är något som NFL-lag alltid använder sig av i sin scoutingverksamhet och där har nu Isles det nya rekordet med en tid på 4.22 sekunder för att springa de 36,58 metrarna.

– Jag är väldigt lycklig. Att få vara i NFL-omklädningsrummet har varit en stor välsignelse för mig. Det är helt overkligt och kommer som en chock för mig. Jag skulle aldrig kunna föreställa mig att en gång få vara här i NFL, säger Carlin Isles till ESPN efter att det blivit klart att han signerat för Detroit Lions.

Drömmer om OS - som rugbyspelare

Det finns en hel del likheter mellan rugby och amerikansk fotboll, men det tillhör ändå ovanligheterna att någon klarar av att ta steget från rugbyn rakt in i ett NFL-lag.

– En idrottsman är en idrottsman. Det finns färdigheter som du kan utveckla, och om du ser något som du gillar, då kan du arbeta med honom, säger Detroit Lions huvudtränare Jim Schwartz.

Men Isles har inte helt gett upp sin rugby-karriär. Han har fortfarande kvar drömmen om OS i Rio 2016 med det amerikanska rugbylandslaget.

– Det är ett av mina mål - 2016 är en stor grej för mig. Men att spela i NFL är en välsignelse också, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

NFL