Slopestyle

Lilla Bragdguldet till Burmansson

Av: 

TT

Jennie-Lee Burmansson. Arkivbild.
Jennie-Lee Burmansson. Arkivbild.

SPORTBLADET

Nya freeskistjärnan Jennie-Lee Burmansson får Lilla Bragdguldet 2017. 15-åringen togs i förra veckan ut till OS i Pyeongchang där hon blir historisk som den yngsta svenska vinterolympiern genom tiderna.

– Det betyder jättemycket. Jag blev väldigt glad när jag fick beskedet, säger hon till Svenska Dagbladet som står bakom priset.

Det betyder jättemycket. Jag blev väldigt glad när jag fick beskedet, säger hon till Svenska Dagbladet som står bakom priset.

Burmansson fick OS-biljetten sedan hon inlett världscupsäsongen med en tredjeplats och en seger i slopestyle. Det har varit några omtumlande veckor för niondeklassaren från Lima.

– Jag har inte hunnit smälta allt än. Allting kom på en gång och det är massa nya intryck. Jag är inte så van vid att göra så mycket intervjuer, säger Burmansson.

Lilla Bragdguldet som har delats ut sedan 1994. Bland tidigare vinnare finns Carolina Klüft, Sarah Sjöström och Charlotte Kalla.

Prissumman är på 75 000 kronor.

ANNONS

Krossar vi Storbritannien också? Förra VM gjorde Tre Kronor 60 % fler mål än vad vi släppte in. Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

LÄS VIDARE

Femton år och OS-hopp – möt Jennie-Lee Burmansson hemma på gården

ÄMNEN I ARTIKELN

Slopestyle

Jennie-Lee Burmansson

Bragdguldet