Tidernas främsta gör comeback

avKristoffer Bergström

SPORTBLADET

”Det blir en bisarr grej”

Världens bästa radarpar gör comeback.

I dagarna förväntas Niklas Jihde och Anders Hellgård skriva på för Linköping i division ett.

– Det blir en bisarr grej, säger Jihde.

Tillsammans har de dominerat världens innebandy i tio år. Tidigare Pixboduon Anders Hellgård och Niklas Jihde är svensk innebandys två främsta namn – och nu återvänder de till sporten.

Det är Linköping som leder division ett som står för den spektakulära värvningen.

– I min värld sitter vi i slutförhandlingar med Linköping. Nu när båda vill ser jag det som mycket troligt att det blir av, säger agenten Mats Andreasson.

Vad motiverar dem att börja spela igen?

– Säg såhär: hade de inte spelat tillsammans skulle ingen av dem hoppat på. Ingen av dem har fört upp ett lag i superligan. De lirar för att de får göra det tillsammans, som en rolig grej.

För närapå två månader sedan tog Linköping kontakten. Nu ligger två kontrakt färdiga och förväntas skrivas på inom två dagar.

Spelar säsongen ut

Därmed kan Jihde och Hellgård spela resten av Linköpings säsong, fram till 30 april. Ingen fortsättning är aktuell därefter.

– Vi ligger bra till och ska ta oss till kvalspel. Men vi har haft lite skador och behöver förstärka upp med spelare som är bättre än de vi har. Såna spelar i topplag i SSL, därför får vi leta bland de som slutat, säger Linköpings sportchef Johan Fredriksson.

Niklas Jihde kan göra första matchen nästa vecka. Och till dess har han ett särskilt önskemål:

– Hoppas de har en tröja i x-large. Jag har slarvat lite med gymmet, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy