Jerebko gör succé i NBA

SPORTBLADET

Hyllas i Las Vegas: ”Bra känsla”

Jonas Jerebko hyllas i världens bästa basket-liga.

I natt gjorde han sin första match med Detroit Pistons.

– Han har en bra känsla för spelet, säger lagets assisterande coach Pat Sullivan.

I Las Vegas inleddes i går Las Vegas Summer League, en liga där en del av NBA:s lag deltar med rookies, framtidslöften och spelare som ligger på gränsen till en plats i lagen.

Detroit Pistons är ett av lagen som är med, och med i deras trupp är naturligtvis svenske Jonas Jerebko, 22-åringen som för några veckor sedan blev draftad till NBA.

I går gjorde han sitt första träningspass med laget, två dagar efter laget inledde sin träning inför sommarligan. Anledningen till förseningen var att all pappersexercis inte var i ordning.

– Det har varit jobbigt. Jag har bara väntat och väntat, säger Jerebko till Detroit News.

Första passet

Men i går var det äntligen dags för Jerebko att göra sitt första träningspass med sina nya lagkamrater.

Och han imponerade direkt. Enligt Detroit News var Jerebko den spelare som imponerade i särklass mest när det var dags för spel på träningen.

När Dimitris Itoudis, assisterande tränare för grekiska Panathinaikos och under sommaren hjälptränare i Detroit, fick frågan vilken spelare han helst skulle ta med sig hem till Grekland kom svaret blixtsnabbt:

– Jerebko.

”Enkel basket”

Jerebko själv sade så här om sitt första träningspass till Detroit News:

– Jag var lite efter, men jag har tittat på träningarna för att vara redo när det väl var dags. Det är bara enkel basket.

Jerebkos debutmatch i natt slutade med en 86–77-vinst mot Sacramento Kings. Jerebko gjorde ingen stor match, men han fick lite speltid och hämmades av foulproblem.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket