Skulder på 3,7 miljoner –  Smederna i konkurs i dag

SPORTBLADET

Smederna begär sig själva i konkurs.

Klubbens elitserieverksamhet går i graven och laget drar sig direkt ur elitserien.

– Det vore ju direkt dumt att ödsla mer pengar, sade Smedernas ordförande Jan Åkerviken innan belsutet.

Elitlicensen för nästa säsong beviljades inte på grund av stora underskott – det pratas om 3.7 miljoner kronor – och nu kommer nästa dråpslag för de i inblandade i elitserieklubben.

Smederna begär sig i konkurs.

Det sista hoppet föll till en sponsor klivit in och räddat verksamheten. Så skedde inte och vid lunchtid föll den tunga bilan: laget lämnar med omedelbar verkan elitserien i speedway.

Förarna fria att gå

Morgondagens match mot Vetlanda existerar nu bara på pappret.

– Beskedet var negativt. Nu måste vi fixa lite praktiska saker som att ansöka om konkurs hos Tingsrätten, säger klubbens kassör Håkan Thuresson till Folket.

– Jag måste säga att jag tycker synd om den nya styrelsen som gjort ett bra jobb sen de tog över. Jag lider med min far som startade upp Smederna, (Jan) Åkerviken och övriga styrelsen.

Vad som händer med förarna är ännu oklart, men de är förstås fria att söka sig tlll nya klubbar när transferfönstret öppnar på måndag.

– Killarna var likna ledsna som jag, säger ordföranden Jan Åkerviken till SVT Sport.

Förare i elitlaget 2009: Krzysztof Buczkowski, Daniel King, Krysztof Kasprzak, Magnus Zetterström, Wieslaw Jagus (poängbäst med 8,25 i snitt i elitserien i år), Mikael Max, Robert Miskowiak, Martin Vaculik, Troy Batchelor, Linus Eklöf.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway