Längdskidor

SM-guld för Kalla och Södergren

SPORTBLADET

Söndagens båda fristilslopp på Södra berget i Sundsvall följde exakt samma mönster.

I damernas millopp startade storfavoriten Charlotte Kalla sist och drog med sig Anna Haag till silver och Anna Olsson till brons.

I herrarnas 15 km var det Anders Södergren som raskt hämtade in konkurrenterna och fick släptåg av Johan Olsson till silver och Marcus Hellner till brons.

Anders Södergren.

Anders Södergren.

Foto: SCANPIX

Idel styrkebesked från VM-åkarna.

– Jag kan pressa mig hårdare nu, fullföljer bättre. Det har varit si och så med det tidigare, sade Anders Södergren efter ännu en SM-utklassning.

”Kan pressa mig hårdare”

Efter segern i skiathlon i torsdags laddade Östersundsåkaren upp med tung teknikträning, 2,5+2 timmar, i fredags tillsammans med bland andra Thomas Alsgaard hemma i Östersund.

– Jag var mer trött då än i dag, sade Södergren. Jag kan pressa mig hårdare, men det var ett skönt kvitto i dag. Jag vill vara i hyfsad form när det är dags för träning på hög höjd.

De flesta VM-åkarna ska finslipa VM-formen i Italienska Seiser Alm. Söndagstvåan Johan Olsson och Marcus Hellner har redan varit på höghöjdsträning en gång, med syfte ett tåla höjden bättre nu.

Knockout av Kalla

Mathias Fredriksson är ingen höghöjdsälskare, men följde upp bronset i torsdags med en femteplats bakom Rikard Andreasson och är på väg mot gammal god form efter sin trassliga vinter.

Charlotte Kalla hade också halvminutsmarginal när hon säkrade sitt femte SM-guld. Det var knockout direkt och Anna Haag och Britta Norgren fick finna sig i att försöka hänga med i Kallas tempo när hon kom i kapp.

– Skönt att penicillinkuren inte påverkat mig, sade Haag som föll i lördagens sprint och som hoppade över torsdagens lopp på grund av en värkande visdomstand.

Sent i mars får Kalla och Södergren chans att fylla på SM-guldsamlingen. Den 29 mars väntar långloppen i SM, 30 respektive 50 kilometer, i Åsarna.

Peter Wikström/TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Längdskidor

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor