Konkurrenterna hyllar ”Schumis” comeback

SPORTBLADET

Redan i söndags ropade Niki Lauda efter Michael Schumacher.

Han fick rätt.

Foto: Michael Schumacher och tyske kollegan Sebastian Vettel.

I söndags inför Ungerns GP stod Niki Lauda i direktsändning och sade att han ville se Michael Schumacher i Felipe Massas bil. Det får han.

– Han vet hur man kör, en sjufaldige världsmästare glömmer inte det, säger Lauda till ORF.

Även Sebastian Vettel, Red Bull, som i Tyskland kallas för den nye Schumi, är positiv:

– Det är en stor överraskning och alla fans kommer att kunna glädja sig åt det, säger han enligt motorsporttotal.

”Inte omöjligt”

– Trots det rullar livet vidare i samma spår och vi måste koncentrera oss på vårt eget jobb. Det blir dueller varje söndag och när starten går klockan 14.00 så är det alla mot alla och den bästa föraren vinner. Det spelar ingen roll vem man kör emot.

Den förre F1-föraren Alexander Wurz, som numera arbetar som rådgivare åt VM-ledande Brawn, tror att Michael Schumacher kan lyckas med comebacken.

– Det blir inte enkelt, men det är inte omöjligt. De reflexer som man har skaffat sig under en lång karriär är snart där igen. Den stora frågan är om han är i form och hur fysiken ser ut. Är den okej så klarar han säkert loppet i Valencia och efter två-tre lopp är han tillbaka i den rytm han hade när han tävlade, säger österrikaren.

– Han är säkert lika snabb som tidigare, men det handlar nog mycket om huruvida bilen passar hans körstil eller inte. Om svaret är ja kommer han vara snabb direkt, men är svaret nej så blir det lite svårare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1