Om det är en allvarlig skada kan vi ha sett sista showen

SPORTBLADET

MALMÖ. Kanske tog en av svensk fotbolls största karriärer slut i går kväll.

Henke Larsson har kommit tillbaka osannolikt snabbt från svåra skador tidigare, men är ett korsband av tror jag tyvärr att vi sett honom för sista gången på en fotbollsplan.

Henke Larsson har i alla år levt på lika delar fantastisk talang och en enorm målmedvetenhet. Hans inställning har gjort honom till den superstjärna han varit närmast osannolikt länge. Han har aldrig fuskat med träning eller gått in i en match utan att satsa för fullt.

Det är en inställning som är jobbig mot en själv. Att aldrig acceptera att man inte gör sitt bästa, att aldrig se en godkänd insats som godkänd eftersom man vet att man kan så mycket mer än att bara vara just godkänd.

Henke Larsson har alltid velat vara en vinnare och gjort allt han kunnat för att bli det.

Har han nu drabbats av ännu en svår skada måste han än en gång motivera sig till ändlösa timmar på motionscykel och i styrketräningslokalen för att komma tillbaka till fotbollsplanen trots att åldern närmar sig 40-talet.

Alla blir lidande

Det känns fullständigt osannolikt att en spelare som uppnått så mycket skulle kunna orka att än en gång offra så mycket för att få spela fotboll på toppnivå igen. Osannolikt för alla andra än kanske just Henke Larsson som ständigt överraskat oss.

Är det slutet kan knappast Helsingborg räknas till guldkandidaterna i årets allsvenska längre. Henke har varit HIF:s anfallsmotor.

Det har varit hans snabba direktpassningar som skapat det mesta och bästa framåt.

Även landslaget blir lidande även om Henke inte gjort målen man hoppats på i VM-kvalet.

Henke Larsson har fungerat som ett bra komplement till superstjärnan Zlatan Ibrahimovic. Att de inte öst in mål tillsammans får man nog leta förklaringar till längre bak i laget vars uppbyggnadsspel inte alltid varit särskilt effektivt.

Slutet? Då kan vi bara tack

Tvingar knäskadan Henke att sluta spela tvingas landslagsledningen att tänka i nya banor. Man hittar just nu inte en ny spelare med samma snabba tänkande på planen och fötter känsliga nog att med ett tillslag skapa flyt i anfallsspelet. Då är det bättre att helt tänka om och satsa på den nya unga generationen med ett annorlunda spelsätt.

Rapporterna i natt kunde inte ge ett klart besked.

Om vi har sett Henke Larsson för sista gången på en fotbollsplan så kan vi bara tacka för åren och showen som en av våra allra största bjudit oss på.