Phil Ivey kan håva in tidernas största vinst

SPORTBLADET

– han har spelat på sig själv hos flera bookmakers

1 av 2

I läsande stund sitter jag på ett plan hem från drömmarnas stad. Det ska bli riktigt skönt att komma hem eftersom resan i stort varit kall.

Efter Main Event tog jag en dryg veckas pokerfri semester och var i valet och kvalet om jag skulle åka hem eller köpa in mig i WPT-turneringen som startade på Bellagio i måndags. Jag var riktigt spelsugen igen efter ledigheten och valde att köpa in mig i turneringen.

Jag spelade till en början drömpoker och spelade snabbt upp mig från startstacken på 60 000 till 120 000 då den största fisken på bordet höjer till 1 200.

En annan mindre bra spelare synar och jag höjer om till 5 500 med AA på handen. Fisken säger då 18 000 och jag funderar en bra stund innan jag synar och vi går heads up. 10-5-2 – jag checkar och fisken bettar 18 000. Jag säger 40 000 och han går direkt all in och jag synar snabbt. Han visar JJ och jag lägger upp mina två ess. På turn kommer en kung och jag är ett kort från att bli chipleader då en knekt dyker upp på river och jag är i stället nere på 20 000. Ett par händer senare åker jag ut.

Finalbordet i WSOP närmar sig med stormsteg. Många av mina vänner i Team PokerStars Pro var med länge men flera åkte tyvärr ut nyss. Världens bästa pokerspelare i mina ögon – Phil Ivey – är i skrivande stund uppe i toppen. Om han skulle vinna Main Event kommer han inte bara att ta hem förstapriset på åtta miljoner dollar utan också att inkassera ett par hundra miljoner kronor på ett sidebet.

Ivey spelade på sig själv som vinnare hos ett dussintal av världens största gamblers.

Detta kan bli världens genom tidernas största vinst på ett bet.

Fotnot. Phil Ivey lyckades ta sig till finalbordet, det blev klart denna torsdagsmorgon efter klockan 8. Hans vad kan med andra ord slå in, när finalbordet spelas den 7 till 10 november.

.

William Thorson

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker