Handboll

Favoriten Kroatien för svåra för Sverige

Av: 

Daniel Sjöberg

SPORTBLADET

Men Sverige klart för andra gruppspelet

Kroatien blev för svåra.
Kroatien blev för svåra.

En ny stormatch av Sverige.

Men det räckte inte hela vägen.

Favoriten och hemmanationen Kroatien blev för svåra och vann med 30–26.

– Vi måste höja oss om vi ska ha en chans mot Frankrike, säger lagkaptenen Kim Andersson till sportbladet.se.

En mäktig ljudkuliss inringade gruppfinalen mellan Kroatien och Sverige och till slut fick hemmanationen jubla över ytterligare en seger och ytterligare två poäng som kroaterna får ta med sig till nästa gruppspelsrunda. Mot slutet sprang hemmalaget ifrån rejält, men det var länge en jämn match och Sverige stod för en mycket stark insats inför 12 000 åskådare.

Jämnt i halvtid

Det började illa. Sverige missade i sitt första anfall och Kroatien gjorde enkelt mål i sitt, men svenskarna höll nervositeten i schack och stora delar av de inledande 30 minuterna var det Sverige som hade initiativet. Ett iniativ som Kroatien dock återtog när Sverige inte tog vara på möjligheten att gå till halvtidsvila i ledning 14–13. I stället fick Kroatien göra 14–13.

– Ja, det är jämnt. Det kunde ha varit vi som ledde med ett. Nu får vi köra järnet i andra i stället, sa Jonas Larholm i halvtid.

Sverige tappade dock när skyttet började haverera samtidigt som hemmalaget fick bättre ordning på försvarsspelet och därmed kunde Kroatien snabbt gå ifrån till 20–15. Sverige orkade aldrig gå ikapp.

”En sämre match”

– Vi gjorde en sämre match än tidigare. Det brast lite i kollektivet i offensiven. Det var lite väl mycket individuella insatser, säger Kim Andersson.

Redan inför matchen var Sverige klart för den andra gruppspelsrundan och tar dit med sig de två poäng man tog mot Sydkorea som är det tredje laget som följer med från gruppen och den stora favoriten i nästa runda blir Frankrike som väntar på lördag.

– Vi måste höja oss rejält om vi ska ha en chans i den matchen, säger Andersson.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Handboll