Så bygger du din bankrulle

Av: Jim Baas, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Världsmästaren ger tips till läsarna på aftonbladet.se

Byggde bankrulle Peter Eastgate började från noll – nu är han mångmiljonär räknat i US-dollar.
Foto: AP, Jim Baas. Montage
Byggde bankrulle Peter Eastgate började från noll – nu är han mångmiljonär räknat i US-dollar.

KÖPENHAMN. Vill du veta hur man bygger upp en bankrulle?

Världsmästaren ger aftonbladet.se:s läsare sina bästa tips.

– Själv började jag från noll, säger Peter Eastgate, som fick motsvarande 70 miljoner svenska kronor för sin vinst i poker-VM 2008.

Peter Eastgate är 23 år – fyllde det på senaste Luciadagen – och ser enligt många ännu yngre ut.

Ung – med rutin

Men skenet bedrar. Här talar vi om en pokerspelare, som hunnit skaffa sig en hel del rutin. Bilden av att han kom från ingenstans och vann VM i november gillar han inte.

Du beskrevs som ett blixtnedslag när du vann VM...

– Ja, det har varit bilden i media. Men det är defintivit inte sant. Jag började spela poker för fyra år sedan och två år senare var jag proffs. Det var sommaren 2006 och jag var 20 och ett halvt år, säger den danske världsmästaren när Sportbladet Poker träffar honom i Köpenhamn.

Lärde sig på nätet

VM spelas live i Las Vegas. Men det var inte vid de fysiska pokerborden som Peter Eastgate blev en stor spelare, utan vid de virtuella borden på nätet.

– Jag är ett helt onlinebaserat proffs som gått över till att spela live, säger han.

Han satte in en slant men förlorade den. Sedan satte han in en summa igen – och därefter har han inte behövt göra det, vinsterna började flyta in.

Du hade byggt upp en bankrulle – pengar att spela poker på heltid med – innan du vann VM. Hur ska man göra för att försöka bli framgångsrik i poker, som du?

– För att följa i mina fotspår ska du... hm. Seriöst, om du är helt ny i spelet, vilket många är, så rekommenderar jag dig att spela många frirullar (gratisturneringar på nätet, reds anm) för att förstå vad spelet handlar om och rankning av händer, vilka händer som är bäst, säger Eastgate.

Han fortsätter:

– Det andra du ska göra är att bli familjär med spelets aspekter. Om du gillar det – fortsätt, spela om pengar. Och då rekommenderar jag dig att spela på låga nivåer. Samtidigt ska du läsa böcker om poker, där kan du få en introduktion i spelet och lära dig hur du blir bättre.

Här tänds nya stjärnor

Peter Eastgate vet vad han pratar om. Genom segern i VM har han seglat upp som det stora namnet i skandinavisk poker, där danskarna är bäst just nu. Men det tror Eastgate mest beror på en slump.

– Alla de skandinaviska länderna är bra på poker, svenskarna har varit ledande förut. Nu är det vi. Det där kan skifta från år till år. Grunden är att Skandinavien är den bästa platsen för blivande pokerstjärnor.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN