Loeb drömmer om F1

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Sebastien Loeb ger inte upp sina drömmar.

Nu testar han GP2 - och hoppas på att köra F1-finalen.

Foto: AP
Sebastien Loeb.

Sebastien Loeb kör för att försöka ta hem ett VM-guld i rally. Just nu har han fem poäng upp till ledande Mikko Hirvonen, Ford, när det är två deltävlingar kvar.

Samtidigt hoppas Citroënföraren på F1.

Han drömmer om att köra säsongsfinalen den 1 november.

Därför testar han för DPR, GP2, den 8 oktober i spanska Jerez.

– När jag var i Nogaro och körde Porsche-Carrera-Cup var det en ingenjör som bjöd in mig till testet den 6-8 oktober, skriver den femfaldige WRC-mästaren på sin hemsida.

Testar med Citroën 6-7

– Eftersom han vet att jag gärna vill testa olika bilar så sa han att det var en plats ledig hos DPR. Jag testar med Citroën 6-7 i Storbritannien, men den åttonde är jag på plats.

Sebastien Loeb tar alla chanser han får att testa för att förbättra sig som racerförare, bland annat har han extra vikte på hjälmen när han gör go-kart. Detta för att träna nackmusklerna.

Spär på ytterligare

Testet gör att det nu blir ännu fler rykten om att han ska köra F1 och ett citat på hans hemsida spär på dem ytterligare:

– Om han får chansen att köra det sista loppet i Abu Dhabi så har han i gjort allt för att vara så bra förberedd som möjligt.

Även Sebastien Loebs stallchef i Citroën har godkänt ett eventuellt inhopp ” Alltså väntar han bara på ett telefonsamtal från Red Bull” står det på rallytjärnans hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally