Ericsson testar för Brawn GP

avPatrick Kipler

SPORTBLADET

Får chansen i Formel 1-bil nästa vecka

Får chansen Svenske racingtalangen Marcus Ericsson ska testa för Brawn GP på Jerezbanan i Spanien nästa vecka, enligt banans egen hemsida. FOTO: AP och JOHAN LINDERSTAM

Svenske racingtalangen Marcus Ericsson, 19, testar Formel 1 för Brawn GP.

Nyheten finns att läsa på spanska Jerezbanans hemsida – platsen där testerna äger rum tisdag till torsdag nästa vecka.

– Det är naturligtvis en otrolig premie för Marcus att få förtroendet från teamet som vunnit VM, säger Eje Elgh, expertkommentator på Viasat Motor.

Kumlatalangens framfart under året med seger i det japanska Formel 3-mästerskapet som största merit har givit eko i racingvärlden och nu vill Brawn GP (som Mercedes precis köpt) testa av svensken på närmare håll.

Marcus är uppsatt på eftermiddagspassen under de tre testdagarna. På förmiddagarna ska bilen köras av Mike Conway som vann det brittiska Formel 3-mästerskapet i år och även vann i Macau, där Eriksson slutade fyra.

Inför årets F1-säsong infördes testförbud, men med öppningar att prova förare som inte har erfarenhet av Formel 1. I nästa vecka genomförs ett gemensamt test och alla de stora stallen kommer att finnas på plats i Spanien.

Bland annat kommer Nico Hulkenberg att testa för Williams och F1-aktuelle Luca Di Grassi för Renault. Andra lovande förare på plats är Andu Soucek som vann Formel 2 och Formel BMW-segrarna Alexander Rossi och Esteban Gutierrez som, förstås, ska testa för Sauber-BMW.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1