Sportbladet

Tung förlust för Sofia Arvidsson

SPORTBLADET

Förlorade trots ledning med 4-1 i avgörande set

Ledning 4-1 i avgörande set. På god väg att bli första svenskan i Wimbledons tredje omgång sedan 1991. Då förlorade Sofia Arvidsson allt sitt spel och till slut även matchen mot italienskan Antonella Serra Zanetti (5-7, 6-2, 5-7).

- Jag blev lite feg. Det handlar om rutin och jag har inte varit med så många Grand slam-tävlingar tidigare. Klart jag är besviken, sade Arvidsson.

Hon hade då vänt underläge 0-1 i set och såg ut att vara på väg mot seger och en sällsynt framgång för svensk damtennis. I tredje omgången har ingen svenska varit sedan 1991 då Maria Strandlund nådde dit och Catarina Lindqvist gick ytterligare ett steg längre.

Och Arvidsson själv var på väg att nå längre än hon själv någonsin gjort i Grand slam-sammanhang efter att gått till andra omgången i Franska mästerskapen för ett par veckor sedan.

Men efter att visat upp samma kämpatakter som i första matchen så blev det ett tungt slut.

- När jag förlorade första set så jag till mig själv att jag måste gå på bollen mera. När jag gjorde det så hann hon inte med. Jag hade slagit henne två gånger tidigare och visste att jag hade allt att vinna. Det fungerar ju inte att gå och gneta, det är inte mitt spel. Men sedan vid 4-1 blev jag försiktig.

Trots allt blev veckan i Wimbledon en framgång för Arvidsson. Hon lyckades kvala in till sin andra raka Grand slam-turnering och kommer nu att klättra från 140:e plats på rankingen.

Det var alltid någon tröst.

Tobias Österberg/TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet