Legendar lägger av

SPORTBLADET

Bonds, 41: Jag är trött på skiten

NEW YORK

En av basebollens största planerar att lägga undan slagträt.

San Franciscos Barry Bonds, 41, meddelade natten mot måndagen att årets säsong blir hans sista.

Foto: AP
SLUTET Barry Bonds, 41, lägger av i höst.

Bonds har rekordet i antalet homeruns under en säsong, under 2001 kunde Bonds lunka runt de fyra baserna vid hela 73 tillfällen.

Under förra året kunde Bonds bara spela 14 matcher på grund av knäproblem, men han har i år chansen att bli bäst genom alla tider. Bonds står inför årets säsong på 708 homeruns och har bara sex upp till legenden Babe Ruth. Allra flest homeruns har Hank Aaron med 755, en siffra Bonds kan få problem att slå.

– Men jag har aldrig brytt mig särskilt mycket om rekord, så för mig spelar det ingen roll, säger Bonds till tidningen USA Today.

Vill bli bortglömd

Även om 41-årige Bonds skulle bli den främste lär han aldrig bli den mest populäre. Bonds rykte har svärtats ned sedan hans personlige tränare Greg Anderson var en av huvudmännen i dopningshärvan kring Balco-laboratoriet.

– Jag är ren. Jag har alltid varit ren, säger Bonds själv.

Men långt ifrån alla tror honom, och det vet Bonds om.

– Jag är trött på all den här skiten. Spelet är inte roligt längre. Jag vill bara spela det här sista året och förhoppningsvis vinna. Sedan hoppas jag att alla bara ska glömma bort mig, jag vill bara vara med min familj, säger han.

Bonds behöver dock bara plåga sig en säsong till – och får 18 miljoner dollar för besväret.

Sportbladet-TT-Reuters ([email protected])