Stark kvalinsats av Viasat Sport

SPORTBLADET

Glad blev jag i veckan av en utskällning.

Det var Calle Johansson som i en ppv-match skällde ut en spelare för att denne visande bristande ansvar och inte gjorde sitt bästa.

Calle Johansson har utvecklats mycket positivt i sin roll som bisittare. Språket, mediatekniken, men också insikten om vad uppdraget innebär och för vem han utför sitt arbete. Han är konkret i både positiva och negativa synpunkter och han han bryr sig inte om vad som är åsiktspolitiskt korrekt.

Tillsammans med Niklas Holmgren bildar han också ett kommentatorspar det är svårt att inte älska. Niklas entusiasm är medryckande, han älskar ishockey och kan här släppa loss. För sporten kräver det, i fotboll kan det för hans del ibland bli så fel så fel. Men elitserien och NHL, ojojojoj vad han kör och så kommer Calle in förklarar vad det är Niklas skrikit sig hes över.

Glad blir jag också av gamla paret Arne och Ankan. Håll med om att de är heltända nu när elitserien startat och Ankan, han gillar verkligen rollen som äldre statsman med rätt att säga sanningar.

Nu är det så att vad som än sägs är det många som inte kan se TV3. Därför är det glädjande att SVT-sporten fick loss pengar och programtid till ett visserligen kort och sent sänt sammandrag av Sveriges match. Glädjande, för SVT-sporten är fattigt och programtid till sport är kanalledningen snål med.

 En sådan här VM-kvaldag blir man också glad av att Viasat Sport finns. Det är den enda svenska kanal som satsar på matcher där det inte finns svenskt intresse. I går fick vi hela fem matcher, tack för det. Och på onsdag blir också en full hand.

 Den enda kanal som i går inte gav upp var faktiskt TV4. Att en dag med allt ljus på Zagreb sända damfotboll kan tyckas dumdristigt. Men det hedrar fyran att man fullföljer sitt åtagande och att man gör det med stort engagemang. Något det var si och så med i våras.

Vi sporttittare ska

också vara glada för att Eurosport finns. I går tre direktsända VM-kvalmatcher, i dag direkt cykel, fäktning, motor, tennis och snooker.

Frank Östergren