Motorsport

Andersson förd till sjukhus efter våldsam krasch

SPORTBLADET

”Det är ett revben som är skadat”

För Smedernas Erik Andersson slutade hemmamatchen mot Rospiggarna på sjukhus.

20-åringen brakade med full kraft in i sargen.

– Han trodde att det är ett revben som är skadat, säger lagledaren Pierre Gustafson.

En olycka kommer sällan ensam. Smederna, om något lag, har lärt sig det i år. Senaste namnet på skadelistan: Erik Andersson. Redan i sitt första heat körde han in i sargen och tvingades uppsöka lasarett.

Han ska dock inte vara allvarligt skadad.

– Det är typiskt för oss. Det är skador hit, skador dit, suckar Pierre Gustafson.

Fyra heat senare var det Rospiggarnas tur att räkna bort en förare, Mariusz Staszewski. Staszewski, även han polack, skadade armen i en vurpa i sitt första heat, körde ytterligare ett men bestämde sig sedan för att kasta in handduken.

Från depån följde han matchen, som utvecklades till en riktig rysare. Först i det 16:e och sista heatet, då Scott Nicholls och Nicki Pedersen körde 4-2 mot Greg Hancock och Robert Sawina, säkrade hemmalaget segern.

– Det satt väldigt hårt åt, så det känns bra att vi kunde vinna. Rospiggarna är bättre än vad som har sagts inför säsongen. Vi fick slita hårt, säger Pierre Gustafson.

– Vi var nära, men räckte inte till riktigt. Jonas Davidsson var under isen i dag, men jag var tvungen att köra med honom eftersom vi hade kort om folk, säger Mikael Messing, Rospiggarnas lagledare.

Till returen i Hallstavik lär Billy Hamill, Smedernas själ, vara tillbaka.

Amerikanen, som skadades allvarligt tidigt i våras, ska köra en ligamatch i England på torsdag. Det öppnar nya möjligheter för Eskilstunalaget.

– Vi funderar på att stuva om i laget inför nästa match. Det var några som inte höll måttet i dag, säger Pierre Gustafson, syftande på bland andra Billy Janniro.

Stefan Holm

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Motorsport

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Speedway