Boxning

Wallberg mästare efter skandalmatch i Århus

SPORTBLADET

Svenska proffsboxaren biten i ringen

Svenska proffsboxaren Frida Wallberg drömmer om en VM-match i Las Vegas.

I kväll tog hon ett steg närmare en stor titelmatch – efter att ha blivit biten i ringen av kenyanskan Zarrika Fatuma.

– Jag var beredd att hon skulle vara tuff, men jag backade inte, säger 22-åringen efter proffskarriärens första bälte.

Vinnare och biten. Frida Wallberg tog i kväll sin första titel som proffsboxare efter en skandalmatch i Århus mot kenyanskan Zarrika Fautma.
Vinnare och biten. Frida Wallberg tog i kväll sin första titel som proffsboxare efter en skandalmatch i Århus mot kenyanskan Zarrika Fautma.

Direkt efter gonggongen i Århus sträckte Wallberg nävarna i luften och skrek ut i adrenalinglädje, säker på seger över kenyanskan Zarrika Fatuma i matchen om WIBF:s vakanta Intercontinental-titel i juniorlättvikt.

I en tuff match över tio ronder var Wallberg den mest aktiva och aggressiva boxaren – och efter fighten hade samtliga domare svenskan som vinnare. Vinsten gör henne automatiskt till utmanare om organisationens världsmästarbälte, men ännu mer intressant är att stora organisationerna WBC och WBA nyligen bestämt sig för att satsa på damboxning.

Segern ikväll lär öka Wallbergs marknadsvärde ännu mer och dörren mot USA har öppnats på glänt, där de stora matcherna och de stora pengarna finns.

Matchen mot Fatuma i Århus utvecklades till en riktig skandalfight.

I den fjärde ronden kom kenyanskan nära Wallberg i en situation där boxarna hängde på varandra efter en slagserie, och chockade publiken med att ta ett rejält bett på svenskans bröstkorg. Svenskan skrek rätt ut och försökte i rondvilan göra domaren uppmärksam på vad som hänt.

– Det är helt vansinnigt, kommenterade hon i en segerintervju efteråt.

Amatörvärldsmästarinnan från 2001 la ytterligare en proffsseger till bagaget.

– Jag är superglad. Hon var tuff och slog hårt, men det var kul, man ska kämpa genom en vinst.

Anders Burström

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Boxning

ÄMNEN I ARTIKELN

Boxning