Farsen fortsätter – blåsta än en gång

SPORTBLADET

Och så var den igång igen. Utan elefanter, lindansöser och clowner med alldeles för stora skor. Den allra tråkigaste och minst skrattframkallande av alla. Tv-avtalscirkusen.

Än en gång blev vi blåsta på att få se de allsvenska matcherna på pay-per-view. I onsdags sa sig parterna vara överens, och inte ens då blev det några sändningar i tv.

Nej, att kalla det cirkus räcker inte längre. Det är snarare en fars. Buskis i dess värsta form. När den är som billigast, à la ”Stefan och Krister”. ”Tv-avtal och jäkelskap”, ett inte helt otänkbart namn på nästa fars.

Helt mörkt var det inte i rutan. Ett soligt och fantastiskt vackert Stadion lyste upp och släckte törsten i ett hungrigt fotbollshjärta, med matchen mellan Djurgården och Malmö.

Med Ola Andersson och Arne Hegerfors som kommentatorer bjuds man sällan på några överraskningar. Men det behöver inte betyda att det är tråkigt. Jag vet vad jag får. Inget dåligt, bara inte så spännande.

Som spelare i serieledarna Hammarby och reserv i VM-truppen var Max von Schleebrügge den perfekta gästen i studion. Tillsammans med Jens Fjellström och Niklas Holmgren gjorde han att det blev bra snack i studion.

För övrigt har Canal+ gjort att sändningarna från allsvenskan ger ett mervärde. Genom att inte ha en flashig studio bjuds vi tv-tittare med upp på läktaren och får också blicka ner på planen. Det känns som att jag är där, mitt bland publiken. Och det måste väl vara den optimala känslan, det näst bästa efter att vara där på riktigt.

Reprisbilderna i Canal+ som sammanfattar den aktuella matchen är en skön avrundning på sändningen.

Om man tittar på Jens Fjellströms mun och tänker bort skäggstubben ser det precis ut som att det är Kajsa Bergqvist som pratar. Har man väl börjat tänka på det går det inte att sluta.

Emma Suslin