”Nu jävlar vill jag visa dem”

SPORTBLADET

Mental träning gör Lillhage tuffare

Josefin Lillhages mentala, Therese Alshammars fysiska - svensk simning är tillbaka.

Med nya muskler.

- Jag har blivit mycket starkare, säger Therese.

Foto: Världsstjärnan Josefin Lillhage får numera finna sig i att vara storfavorit i mästerskapen och det är något hon klarar av med hjälp av mental träning. I World Cup i Stockholm i går vann hon överlägset 200 meter frisim.

Det var inget snack om vem som var nummer ett när World Cup kom till Stockholm.

Roland Schoeman, Sydafrika, simmade som en gud i två dueller med Ryk Neethling, bjöd på en kanontid (46,45/100 fritt) och ett världsrekord (52,51/100 medley).

Resten handlade om svenskar.

Eller, rättare, svenskor.

Josefin Lillhage går för första gången in i en säsong med världsstjärne-stämpel på sig. I går levde hon upp till den. Trots att hon kört styrkepass och var helt otoppad var det spel mot ett mål på 200 fritt.

Stora förväntningar

- Pressen är större nu, alla förväntar sig att jag ska vinna. Men det gör att jag tänder till lite extra och tänker "nu jävlar vill jag visa dem", säger Josefin.

Mental träning har gjort en lite försiktig simmare tuffare. Slipning av vändningarna ska lyfta henne ännu mer. Trots en svag sista 25:a var hon helt överlägsen i går (1.55,4).

Och hon var inte ensam.

Spänt på hemmaplan

Therese Alshammar strålade, sprintade, struntade i att andas - och gled in i mål på 24,29 på 50 fritt. Överlägset och imponerande, en bit före en imponerande Anna-Karin Kammerling.

- Jag har tränat jättebra i vinter, men i morse hade jag ont i halsen. Jag är nöjd, det är alltid lite spänt på hemmaplan, säger Therese.

Hon trivs hemma i Stockholm. Med allt. I vinter har hon satsat hårt på träning, och att bygga snabba muskler.

Svensk simning fick en provtitt i Eriksdalsbadet i går.

Det såg väldigt bra ut.

Världsstjärnan Josefin Lillhage får numera finna sig i att vara storfavorit i mästerskapen och det är något hon klarar av med hjälp av mental träning. I World Cup i Stockholm i går vann hon överlägset 200 meter frisim. Foto: Björn Lindahl

Simon Bank

ARTIKELN HANDLAR OM

Simning