Modo kan - även utan ”Foppa”

SPORTBLADET

Vände 0-2 till 4-2 på nio minuter

Jönköping

Peter Forsberg skadad, radarparet Forsberg-Weinhandl spräckt. Tungt för Modo? Nej, Mattias Weinhandl hittade en ny lekkamrat direkt. Markus Näslund var namnet för dagen när Modo slog HV med 5-4.

Fram till sin skada serverade "Foppa" puckar på silverfat till Weinhandl. Lagom tills Forsberg försvunnit har den andra förlorade sonen kommit hem. Mot HV gjorde Markus Näslund sin andra match, och han och Weinhandl har redan börjat producera. Båda gjorde två mål och en assist när Modo vann med 5-4.

- Peter och Markus är helt olika spelartyper, Markus är mer målskytt men också riktigt bra med pucken, sade Weinhandl efter matchen.

Modo fick en tung start, låg under med 0-2 efter bara fyra minuter. Men då satte herrar Weinhandl och Näslund fart. Weinhandl skickade in 1-2 och Näslund satte 2-2 med ett ruggigt dragskott i spel fem mot tre.

- Fem mot tre måste man utnyttja. HV hade en väldigt liten box och målvakten var skymd, konstaterade Näslund.

Hade vänt

Av bara farten tryckte Näslund in 3-2 i spel fem mot fyra. Och innan första perioden var över hade Modo vänt 0-2 till 4-2. Vid fjärde målet dribblade sig Näslund fram mot mål och passade perfekt i sidled till Weinhandl. Trots att två perioder återstod kändes matchen avgjord redan där.

- Ja, vi förlorade matchen i slutet av första perioden. I övrigt gjorde vi en hygglig match, vi började ju strålande och i de sista två perioderna var det vi som stod för de flesta försöken. Vi skapade en hel del, men det är ju målen som räknas, konstaterade en besviken Fredrik Stillman, andretränare i HV.

HV vann skotten med 33-15, men Modo vann tack vare några riktigt bra individuella prestationer.

- Vändningen från 0-2 till seger var bra, i övrigt spelade vi inte bra i dag, konstaterade Markus Näslund, som utöver sina mål och assist var ganska osynlig långa stunder.

Orkade hela matchen

- För min egen del är jag mest nöjd med att jag orkade hela matchen, sade Näslund.

För Peter Forsberg ser det dystert ut. Tränare/pappa Kent Forsberg sammanfattade:

- Operationen gick bra, men det som först såg ut att bli sex veckor blir nu tolv-åtta veckor i gips och sedan en månads rehabträning. Den här säsongen är över för Peter, men han slipper framtida men.

TT