Nico Rosberg

Ny chans för svenske talangen

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Racerföraren testar för GP2

Jimmy Eriksson har kört GP3 i år.
Jimmy Eriksson har kört GP3 i år.

Jimmy Eriksson får chansen i GP2.

Han ska köra det officiella testet i Abu Dhabi.

– Det här är en otrolig möjlighet, säger han.

Eriksson har kör nu sin tredje säsong i GP3, som precis som GP2 är en supportserie för F1. Han var fyra förra säsongen, i år ligger han femma när två tävlingshelger återstår. Den första avgörs i Bahrain nästa helg och veckan därefter är det dags för säsongens finalhelg i Förenade Arabemiraten och samband med den tävlingen avgörs också testerna i GP2.

– Det här är en otrolig möjlighet, och något jag har försökt få till ett tag, säger Jimmy Eriksson.

Tar förare till F1

Jimmy Eriksson ska debutera i GP2-sammanhang tillsammans med Trident Motorsport den 2 december och därefter kär han två dagar för brittiska Arden.

–  Jag har vunnit race i GP3, senast nu i Sotji, och jag känner mig definitivt redo att testa GP2. Det kommer säkert att vara en ganska intensiv känsla under de första varven, men jag är bekant med Yas Marina-banan och Pirellidäckens karaktär från GP3 vilket förhoppningsvis underlättar läroprocessen.

•Hur viktigt är testet för din framtid?

– Det känns som om det är otroligt viktigt. Visst jag har testat för World Series, men det känns som om ska jag ta mig till GP2 som är serien under F1 så måste jag göra det nästa år. Ska jag klättra vidare mot F1 så måste jag göra det nu. Så det är klart att testet är viktigt inför fortsatta förhandlingar om framtiden, men sedan är det mycket annat som ska stämma också med sponsorer och liknande.

GP2 är den serie som Marcus Ericsson tävlade i innan han fick chansen i F1. Tävlingarna avgörs, precis som Gp3, under F1-helgerna och förare som Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Nico Hülkenberg och Romain Grosjean har ala vunnit mästartiteln i GP2.

ANNONS

Missa inte! Malmö möter Sivasspor i Europa League-kval ikväll. Spela på Oddset!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Nico Rosberg

Marcus Ericsson

Romain Grosjean

Nico Hülkenberg

Lewis Hamilton

Jimmy Eriksson

GP3 Series