Här är svenskarna i Rally Sweden

Reporter: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Lista: Samtliga anmälda förare

Foto: TT

Det är en månad kvar till festen.

Deltagarna är redo - och Rally Sweden blir ett ännu större party än förra året.

– Vi är väldigt nöjda med att vi har över 50 anmälda i WRC, säger VD Glenn Olsson.

Rally Sweden, säsongens andra VM-deltävling i Rally startar den 11 februari och nu har anmälningstiden gått ut. 54 ekipage är anmälda i WRC-klasserna och det är en ökning.

– Vi är väldigt nöjda med att vi har över 50 anmälda i WRC-klasserna, vilket är fler än förra året, säger Glenn Olsson vd för Svenska Rallyt AB.

– Det har varit en positiv trend i flera år nu med ökande antal och att vi dessutom ser så många startande från Sverige och Norge är ju väldigt kul för hemmapubliken.

Flera svenskar

17 av de 54 förarna har en svensk flagga på rutan och där finns det helt eller delvis en svensk besättning i bilen, däremot finns det ingen svensk deltagare i WRC. Varken som förare eller kartläsare eftersom Jonas Andersson numera läser noterna åt Pontus Tidemand som kör WRC2. I klassen Historic är det 48 anmälda ekipage.

Årets rally avgörs både i Sverige och Norge, den startar den 11 februari inne i Karlstad klockan 20.00 och pågår sedan fram till och med söndag där prisutdelningen är kl 15.00 också den inne i Karlstad.

Publicerad: