Hatad - då spelar han sitt bästa spel

Foto: Tom Brady
SPORTBLADET

Tom Brady är mer hatad än någonsin, och därmed bättre än på flera år.

Fuskanklagad efter ”deflate-gate” spelar New Englands quarterback som ett sårat djur.

Så här bra har jag inte sett Brady sedan 2007, då han senast pekades ut som en fuskare.

Ni känner till historien vid det här laget. New England och Brady anklagades i våras för att ha spelat med mindre pumpade bollar i konferensfinalen.

Trots att skandalen hängde över quarterbacken lyckades Patriots vinna Super Bowl.

Klubben straffades senare med böter och förlorade draft picks, men Brady slapp undan straff.

2007 var klubben inblandad i Spygate, då man avslöjades ha videofilmat New York Jets defensiva coach och dennes signaler. Säsongen efter spelade Tom Brady som besatt, som för att bevisa att han inte behövde olagliga metoder för att dominera. Laget vann samtliga 16 matcher i grundserien.

Skadan ger tändning

I år ser jag en Tom Brady jag inte sett sedan dess. Det är samma fokuserade vinnarinstinkt, samma bestämdhet i blicken och samma precision i de långa, djupa kasten. Och Patriots har börjat med tre obesegrade matcher.

Känns lite konstigt att säga så om en regerande Super Bowl-mästare, men kanske behövde han skandalen för att tända till på alla cylindrar igen.

Tom Brady vill bevisa att han är en av de bästa quarterbackarna, utan att fuska.

Han har precis slagit ett rekord som snabbaste QB:n någonsin, på minst antal försök, att passera 400 touchdowns, den fjärde totalt.

Det lär dock inte göra honom populärare av den breda sportpubliken.

Han är mångmiljonär, gift med en brasiliansk Victoria Secrets-modell. Urtypen för en framgångsrik man. Dessutom utpekad som fuskare.

Brady lär inte bry sig om han går obesegrad genom ännu en hel säsong.

En kollega som har det betydligt jobbigare är Andrew Luck i starkt förhandstippade Indianapolis Colts. Luck har fått otroligt mycket stryk varje match då Colts offensive line inte lyckats skydda sin quarterback. De kan fortfarande rädda sin säsong, men då krävs att head coach ändrar strategi. Just nu är Colts årets största besvikelse.

Green Bay heta

Bland utropstecknen finns Green Bay Packers som ser ruggigt heta ut, inte minst quarterbacken Aaron Rodgers. Till skillnad från Brady, som har ett välsmort lagmaskineri runt omkring sig, får Rodgers kämpa. Där Brady oftast hittar förstavalet i sina anfall, får Rodgers ofta söka andra- och ibland även tredjevarianten. Men han får jobbet gjort.

Green Bay visade redan när de tog tillbaka wide receivern James Jones att de har siktet inställt på Super Bowl.

Carl-Johan Björk

ARTIKELN HANDLAR OM

NFL