Vidare i Europa efter osannolika dramat

Reporter: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Södertälje och Borås avancerar: ”Tänkte: 'varför firar vi?'”

Södertäljes Dino Pita.
Foto: Bildbyrån
Södertäljes Dino Pita.

Borås Basket och Södertälje Kings förlorade sina avgörande matcher.

Men båda klubbarna är vidare i Europe Cup efter ett jättedrama.

– Så jäkla spännande, onödigt spännande, säger Dino Pita.

Inför den sista omgången hade Borås Basket och Södertälje Kings allt i egna händer. Vid seger hade lagen varit klara för nästa runda i Europe Cup, men det blev två förluster.

Borås förlorade på tisdagen mot Le Havre och Södertälje föll på onsdagen mot Varese med 15 poäng.

Hoppet stod i stället till att bli en av de fyra bästa grupptvåorna. För Borås del behövde dock tre av fyra resultat gå rätt väg.

Så blev det också.

”Varför firar vi?”

Även Kings är vidare efter att Frankurt vunnit och Antwerpen avgjort mot Benfica i sista sekunden.

– Vi har suttit och ätit middag samtidigt som vi har haft allas telefoner på. Vi trodde att det var över och började fira, men så var det en sekund kvar och man tänkte: "varför firar vi?", men det löste sig ändå, säger Södertäljes Dino Pita och fortsätter:

– Det är otroligt roligt. Södertälje är med för tredje året och har aldrig gått vidare. Kul att Borås också gick vidare, superbra för båda.

Nu väntar dock tufft motstånd för båda lagen. Borås ställs mot Oostende (Belgien), Türk Telekom Ankara (Turkiet) och Slask Wroclaw (Polen). För Södertälje väntar Fraport Skyliners (Tyskland), Royal Gaziantep (Turkiet) och Rosa Radom (Polen).

– Det blir mycket tuffare. Vi får svårare motstånd nu när vi blev trea i stället för etta, men vi har absolut ingenting att förlora, säger Pita.

Publicerad: