Storvreta ratar ikonen

SPORTBLADET

Inget nytt kontrakt för Mika Kohonen

Foto: Mika Kohonen.

Säsongen blev ett fiasko – och nu börjar omstarten för Storvreta.

Det första kontroversiella beslutet är att rata ikonen Mika Kohonen, 37.

– Sorgligt är väl det bästa ordet, säger Kohonen till unt.se.

Storvreta stod för ett av historiens största SSL-fiaskon när man missade slutspelet i år, efter att ha nämnts som en guldkandidat inför säsongen.

Laget, som var i final så sent som ifjol, har nu börjat renoveringen inför nästa säsong för att återigen bli ett topplag.

Ett av de första besluten: ikonen Mika Kohonen erbjuds inte nytt kontrakt.

Besked efter möte

Det beskedet fick veteranen i ett möte med klubbledningen, enligt unt.se.

– Det var inte en förhandling. De anser att det är bättre för Storvreta att jag inte är där. Jag sade på mötet att jag aldrig haft behov av skryta över mig själv, men att jag vet vad jag har gjort och betytt för Storvreta. Men mötet tycker jag var respektlöst, säger Mika Kohonen till unt.se.

Klubben motiverar beslutet med att man bygger något nytt.

– Mitt uppdrag i Storvreta är att bygga nytt inför framtiden och att ta nästa steg i klubbens utveckling, säger tränaren Stefan Forsman.

”Får ta den tid det tar”

Mika Kohonen har blivit utsedd till världens bästa innebandyspelare fyra gånger, sitter på ett gäng SSL-rekord och ledde Storvreta till tre raka guld 2010-12.

De senaste säsongerna har dock präglats av problem, där han tvingades till en knäoperation ifjol och där han missade inledningen på årets säsong på grund av en depression. Under vintern blev det totalt 14 poäng på 19 matcher.

Trots nobben av Storvreta så kommer Kohonen att spela vidare.

– Jag har påbörjat processen, men det får ta den tid det tar tills jag är säker på ett beslut, säger Kohonen till unt.se.

ARTIKELN HANDLAR OM