Nio månader i koma – börjar tappa hoppet

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Pappan: ”Man måste se sakerna för vad de är”

Jules Bianchi har inte gjort några framsteg den allvarliga kraschen i september i fjol.

Formel 1-föraren är alltjämt i koma – och pappa Philippe börjar tappa hoppet:

– Ju längre tiden går desto mindre optimistisk blir jag.

Det var under Japans GP i september i fjol som Jules Bianchi förlorade kontrollen över sin Marussia-bil i en höghastighetskurva och kraschade in i den hjullastare som kommit in på området för att bärga Adrian Sutils bil.

Fransmannen ådrog sig svåra hjärnskador och har leget nedsövd oktober.

I april i år gav Jules far, Philippe Bianchi, en optimistisk intervju till franska tidningen Nice-Matin om hur hans son ibland ”rör sig eller klämmer min hand”.

”Måste inse”

I dag, nio månader in i nedsövningen, är Philippe mer nedstämd.

– Vanligtvis måste det ske framsteg de första sex månaderna. Nu har det gått nio, och Jules har inte vaknat. Det har inte varit några betydande framsteg, säger han enligt BBC och fortsätter:

– Ju längre tiden går desto mindre optimistisk blir jag. Två, tre månader efter olyckan hoppades jag på större framsteg. Det kommer en tid då man måste se sakerna för vad de är och inse situationens allvar.

”Vi pratade om Schumacher”

Far och son hade diskuterat risken för allvarliga olyckor inom sporten, senast den kom på tal var när Michael Schumacher kraschade olyckligt i de franska alperna i slutet av 2013.

– Vi pratade om Schumacher, och Jules sa att om han någon gång skulle råka ut för en olycka skulle det vara svårt att leva med, även om han bara fråntogs möjligheten att köra Formel 1. Det var hans liv säger Philippe enligt BBC.

Publicerad: