Smolk i Timrås segerbägare

SPORTBLADET

Timrå

Seger med 6-3 hemma mot Mif Redhawks.

Timrå IK går till elitserievilan som vinnare. Värre är att både Martin Lindman och Niklas Nordgren riskerar att missa

Sweden Hockey Games.

Förutsättningarna i Timrå Isstadion var en serietvåa som darrat något på sistone mot en tabelltia som verkar vara borta i striden om en

slutspelsplats.

Hemmalaget inledde bäst och redan efter 2.24 petade Niklas Nordgren in 1-0 bakom Robert Borgqvist, som fick chansen i Malmökassen, efter en retur på Valeri Krykovs skott. Mindre än två minuter före första pausvilan klappade Petri Liimatainen in

kvitteringen med ett distinkt backskott i powerplay.

I andra small det direkt. Bokstavligt talat. Efter 17 sekunder tryckte Timråbacken Pär Styf in 2-1 på ett direktskott och 23 sekunder senare gjorde Jesper Mattsson detsamma.

Fick hjärnskakning

Senare fick hemmalaget ett ypperligt tillfälle att "döda" matchen. Spel i fem mot tre i över minuten, efter att veteranbacken Peter Andersson knockat Niklas Nordgren med en hög klubba.

Domare Ulf Rådbjer tog ut Andersson på två minuter, men från läktarplats såg det ut som våld mot huvudet - just det som ska stävjas den här säsongen.

- Det var en hög klubba och det kan vara fem minuters utvisning. Niklas fick en hjärnskakning och nu får läkaren bestämma om han kan vara med i Sweden Hockey Games, sade Timråtränaren Kenta Johansson.

Febrig landslagsback

Landslagsbacken Martin Lindman klev av efter en period med feberkänning, så tabelltvåan kan bli utan spelare i Tre Kronor till veckan.Timrå gjorde inget mål i numerära överlägen, men Malmötränaren Per Bäckman tyckte att det ändå avgjorde matchen.

- Timrå vände och vred mycket i vår zon och vi tvingades till utvisningar. Det kostade för mycket energi och ska man vinna en match kan man inte dra på sig så många utvisningar som vi gjorde, sade han.

Men gästerna stretade emot länge och väl. När Toivo Suursoo fick in pucken bakom Timrå finske landslagskeeper Kimmo Kapanen var det 4-3 - med cirka tio minuter kvar att spela.

Hoppet släcktes dock direkt. 15 sekunder senare fick Patrik Wallenberg stå helt solo framför Robert Borgqvist och han petade in 5-3 mellan benen på Mifmålvakten. Sedan punkterade Robert Carlsson - bäst på isen - matchen med sitt 6-3 i tom kasse.

TT