HV71 krossade Brynäs

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Trycket ökar på Nokelainen efter ny förlust

JÖNKÖPING

Det mesta studsar rätt för HV 71 just nu.

För Brynäs är det tung uppförsbacke.

Detta faktum illustrerades särskilt tydligt när lagen möttes på torsdagskvällen och HV vann med 7-0 (1-0, 1-0, 5-0).

Kalle Sahlstedts 1-0 studsade via en Brynäsback in i nät bakom en helt ställd Jamie Rahm i gästernas kasse. 2-0 gjorde Jani Hassinen i power play i mitten av andra perioden.

Utnyttjade ett svagt box play

Sedan orkade Gävlelaget helt enkelt inte komma tillbaka. Elitseriens bottenlag vann skotten i de två första perioderna med 18-10, spelade inte alls dåligt men att då ändå ligga under med 0-2 tär hårt på självförtroendet i ett lag med åtta raka matcher utan seger bakom sig.

I tredje periodens inledning avgjorde HV matchen definitivt då laget utnyttjade Brynäs svaga box play. Brynäs var elitseriens överlägset sämsta lag i numerärt underläge före matchen. Mot HV blev det bara ännu värre.

Pasi Määttänen, Peter Ekelund och Johan Davidsson såg med var sitt mål i power play till att HV gick från 2-0 till 5-0. I slutet av matchen förnedrade Daniel Ljungkvist och Jani Hassinen gästerna ytterligare genom att göra sexan och sjuan.

HV-tränaren Harald Lückner var trots 7-0-segern inte helt nöjd, varken med spelet i de två första perioderna eller händelserna runt isen.

Irriterad - på pressen

- Jag tycker det är snuskigt när de står med TV-kameror in i Brynäs bås hela matchen. Jag tycker att journalister ska prioritera det som är bra i stället för att leta skit, säger Lückner och får medhåll av Brynästränaren Esko Nokelainen, som trots det pressade tabelläget emellertid inte känner sig särskilt stressad.

- Det är i och för sig alltid stressande att vara elitserietränare men jag känner mig inte särskilt stressad i det här läget. Men att smyga sig in i vårt bås med TV-kameror tycker jag är helvetes fel. Mig gör det inte så mycket men jag vet inte hur spelarna känner.

- Det finns kanske ett litet intresse av hjältar men folk är tydligen mest intresserade av det negativa.

HV:s finländare hade en stor afton mot Brynäs. Jani Hassinen, som värvades till klubben som målskytt, gjorde nu sitt första och sitt andra elitseriemål och underströk dessutom sin passningsskicklighet genom att noteras för tre assists. Hassinens kedjekompis Kalle Sahlstedt, ledare av elitseriens poängliga fick ihop fyra poäng (1+3).

Landslagsmålvakten Stefan Liv var också duktig och fick hålla nollan för första gången den här säsongen.

I Brynäs var kedjan med Niklas Anger, Tommi Miettinen och Kenneth Bergqvist piggast. Gamla storspelare så som Ove Molin och Janne Larsson, som mer än någonsin skulle behöva kliva fram och ta sitt ansvar, var däremot mer än lovligt bleka.

TT

Publicerad: