Michael Schumacher 50 år – Jean Todt berättar om relationen

”Ska se fler F1-lopp tillsammans framöver”

avAnna Andersson

SPORTBLADET

I dag fyller Michael Schumacher 50 år.

Och tidernas mest framgångsrika F1-förare kämpar fortfarande.

– Han kommer att fortsätta göra det, säger FIA:s president Jean Todt.

Fransmannen var teamchef hos Ferrari under de åren när Michel Schumacher dominerade F1 och tillsammans vann de fem VM-titlar. Den sista år 2004.

I dag är Jean Todt president i internationella bilsportförbundet och han är en av de få som regelbundet besöker Michael Schumacher och hans familj i Schweiz. Den tidigare F1-föraren drabbades av svåra hjärnskador när han föll i skidbacken den 29 december 2013.

1 av 2 | Foto: Silvia Izquierdo / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Sedan september 2014 vårdas Schumacher hemma och familjen har valt att inte lämna ut några detaljer kring hans hälsotillstånd.

I dag firar de Michael Schumachers 50:e födelsedag.

– Michael kämpar och han kommer att fortsätta göra det. Allt annat är privat och det är också helt rätt att det stannar på det sättet, säger Jean Todt i en intervju med den tyska tidningen Welt.

Michael Schumacher fyller 50 år

Han berättar hur han har sett de senaste årens F1-lopp på TV tillsammans med Schumacher.

– Vi kommer att se ännu fler lopp tillsammans framöver, säger 72-årige Todt till tidningen.

Han hyllar Schumachers hustru Corinna som hela tiden har satt familjen först, och barnen Mick och Gina-Maria som båda två satsar hårt på motorsport respektive ridsport.

– Michael kämpar mot detta fruktansvärda öde. Hans familj kämpar lika hårt och självklart är det så att vår relation eller ännu bättre sagt vänskap inte kan vara på det sättet som den en gång var. Detta eftersom vi inte kommunicerar på samma sätt som tidigare, säger Todt som berättar att han hälsar på Schumacher en gång i månaden.

– I slutändan är det bara positiva tankar som kan hjälpa honom, både jag och hans familj har, trots omständigheterna, en positiv inställning.

PODD: Aftonbladet Daily om hemlighetsmakeriet runt Michael Schumacher

Lyssna  i iTunes (iPhone)  i Acast  Spotify

ARTIKELN HANDLAR OM