Avslöjar: Målvaktsstjärnan till danska ligan

Alingsås är mitt uppe i SM-slutspelet.

Då kan Sportbladet avslöja att man tappar en nyckelspelare efter säsongen.

Målvakten Rickard Frisk flyttar till danska Kolding.

– Jag får vara tråkig och säga ”inga kommentarer”, säger han.

Alingsås är mitt uppe i SM-slutspelet i handboll.

Efter att kvitterat till 1–1 i matcher mot Ystads IF i fredags har man nu tagit ett litet grepp om kvartsfinalen i bäst av fem matcher igen. På onsdag tar man emot skåningarna hemma i Estrad.

Nyligen blev det klart att Alingsås tappar både sin kantveteran Daniel Tellander, som lägger av, och assisterande tränaren Karen Brødsgaard, som blir huvudtränare för Ålborg i den danska damligan, till nästa säsong.

Flera lämnar Alingsås

Dessutom får vänsternian Anders Alfredsson inget nytt kontrakt och det är redan klart att linjespelaren Oscar Bergendahl lämnar för danska GOG.

Sportbladet har också tidigare berättat att högernian Magnus Persson kan ersätta Malmös Linus Persson, som går till franska Ivry.

Nu kan vi avslöja att Alingsås, som varit i fyra raka SM-finaler, också kommer att tappa sin förstemålvakt Rickard Frisk.

Drabbad av hjärnskakning

25-åringen har ett år kvar på sitt kontrakt men kommer, enligt Sportbladets källor, att lämna för klassiska, danska storklubben Kolding där han blir lagkamrat med förre Drottspelaren Philip Stenmalm. En klausul i kontraktet öppnar för en flytt efter säsongen.

– Jag får vara tråkig och säga ”inga kommentarer” på den. Jag får köra den stilen tyvärr, säger Frisk med ett lätt skratt när Sportbladet konfronterar honom med uppgifterna.

– Om det nu blir så, så lär det väl komma ut officiellt förr eller senare. Tills dess får jag hålla tyst.

Frisk kom till Alingsås från Tumba 2014. Två år senare tog han över som förstekeeper när Mikael Aggefors flyttade till Danmark.

Frisk fick ett skott i ansiktet i den första kvartsfinalen mot Ystads IF och drabbades av en hjärnskakning. Det är inte klart när han är tillbaka på planen.

– Men jag hoppas absolut vara tillbaka till den tredje kvartsfinalmatchen efter landslagsuppehållet (den 11 april).

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.