”Försökte lämna plats”

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Hamilton tappade massor med poäng efter kollisionen med Webber

Foto: Getty Images
Lewis Hamilton tvingades bryta sedan han kolliderat med Mark Webber.

Lewis Hamilton körde i hop med Mark Webber.

Där kan hans chanser att nå VM-titeln ha försvunnit.

– 20 poäng till täten är riktigt, riktigt mycket, säger britten.

Lewis Hamilton, som var tvåa i VM, och Mark Webber som ledde VM, kämpade om plats tre.

Efter att säkerhetsbilen varit ute sedan Kamui Kobayashi och Bruno Senna kolliderat i kurva 18 så såg britten sin chans. När Virgins varvade förare Lucas di Grassi låg i vägen för Mark Webber, utnyttjade Hamilton läget. McLarenföraren körde om Webber i kurva sju på det 36:e varvet och valde utsidan, men Hamiltons vänstra bakhjul fastnade i Red Bullbilen och i utgången av kurvan var kollisionen ett faktum.

”Försökte lämna plats”

– Jag försökte att lämna tillräckligt med plats, säger Lewis Hamilton till internationella medier.

- Jag vet inte riktigt vad som hände. Mark var i den döda vinkeln och jag visste inte att han var där. Jag måste se det på tv en gång till, när jag gick in i kurvan såg jag ingen bredvid mig och strax därefter så gick mitt däck sönder och det var över. Den informationen som jag har fått är att det var en tävlingsincident. Tyvärr var det inte bra för mig, men sådant är livet som racerförare.

Men i stället så tvingades han bryta loppet, det var andra tävlingen i rad som han tvingades parkera efter en kollision.

– Det var ungefär som hans kollision med Felipe Massa på Monza, jag hade lätt kunnat drabbas av en skada på ett däck, säger Mark Webber som inte på något sätt gav di Grassi skulden för olyckan.

– Men det var otur för Lewis. Sådant kan hända, vi låg på gränsen och det var otroligt jämnt, vi körde inte ihop ordentligt men tillräckligt hårt för att det fanns en risk att vi skulle tvingas bryta båda två. Men jag hade tur som kunde fortsätta, säger Webber.

”Gigantiskt avstånd”

Lewis Hamilton tappade nu viktiga poäng i kampen om VM-titeln.

- 20 poäng till täten är riktigt, riktigt mycket. Eftersom det bara är fyra lopp kvar är det ett gigantiskt avstånd. Jag hade inte kunnat ha två sämre resultat än vad jag haft de senaste loppen, framförallt inte i den här delen av säsongen. Men jag ska göra allt som står i min makt, säger Hamilton.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1