Annas motorlista 26/6

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Lewis Hamilton.

POLE POSITION

1) Lewis Hamilton

Ledningen i VM och två segrar i rad. Nu väntar Valencia och Europas GP där han hade pole och var tvåa i fjol. Det finns ingenting annat än en pole för honom.

I alla fall inte inför racet.

Viasat Motor, söndag kl 14:00

2) Jorge Lorenzo

När Valentino Rossi är skadad bär den unge spanjoren som kör för Yamaha allt på sina axlar. Han vann på Silverstone och leder VM.

I helgen kör de i Assen, Holland.

Viasat Sport, lördag kl 13:30

3) Fernando Alonso

Han har testat den nya Ferrarin, den som har en bakdel som påminner om Red Bull. Han fick göra det eftersom teamet filmade händelsen och enligt uppgift ska den vara mellan tre och fyra tiondelar snabbare än föregångaren. Det kan ge resultat på hemmaplan.

4) Christian Horner

Red Bulls teamchef meddelar att även hans team satsar på F-duct, för att göra bilen snabbare på rakorna. På så sätt ska de ta upp kampen med McLaren, trots att Valencia hittills inte har passat teamet.

5) David Richards

Den förre BAR-chefen har ett kul förslag, lotta startuppställningen i F1:

– Det blir aldrig någon bra underhållning om den bästa föraren sitter längst fram i den snabbaste bilen och den långsammaste bilen står längst bak, motiverar han sitt förslag.

6) Mattias Ekström

Pigg i Nascarpremären, han var i ledningen i sju varv innan han fick en smäll av Brad Keselowski och föll tillbaka till 34:e plats. Till slut var han 21:a. Nu återvänder han till DTM.

7) Valentino Rossi

Det snackas om att han är på väg att lämna Yamahas MotoGP-team för Ducati och då följer sponsorn Fiat med. Casey Stoner, Ducati ska vara på väg till Honda.

8) Heinz Harald Frentzen

Den förre F1-föraren stöttar domarna under helgens F1-race. Till nästa race, på Silverstone, är det Nigel Mansell som tar den fjärde platsen.

9) Pat Fry

Efter 18 år hos McLaren har Fry lämnat teamet och i stället ska han arbeta för Ferrari. Han blir assisterande teknikchef och direkt underställd Aldo Costa.

10) Marcus Ericsson

Det blir tufft för svensken i GP2. Han flyttas tillbaka tio platser i starten efter incidenten i Turkiet.

– Men är det någon bana det ska ske på så är det där. Jag har inga förväntningar alls, men sedan kommer vi till banor där jag kört tidigare och som jag kan, säger han.

MOTORSTOPP

Hiroshi Aoyama

Valentino Rossi är inte den enda MotoGP-föraren som är skadad. Hiroshi Aoyama kraschade svårt under träningen på Silverstone och har en fraktur på en bröstkota (T12) och kan inte köra helgens race i Assen. Det är inte klart hur länge han blir borta och om det är någon som ersätter honom. Därmed verkar det bara bli 15 förare som kör i Holland.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM