Wilson: ”Marcus är alltid välkommen”

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Fordchefen håller dörren öppen för Grönholm

Fordbossen Malcolm Wilson lockade Marcus Grönholm till comeback i rally-VM under Svenska rallyt. Wilson tippade att Grönholm hade chans på pallen, men ett elfel och en punktering gav finländaren en blygsam 20:e plats. Men Wilson har inte stängt dörren för Grönholm.

– Han är alltid välkommen i Fordteamet.

Foto: Anna Kalagani, AP
Malcolm Wilson och Marcus Grönholm firar segern i Monte Carlo-rallyt 2006.

När Malcolm Wilson synar Grönholms insats i Svenska rallyt konstaterar han att finländaren har farten.

– Det är inget snack om att farten finns där, men det är svårt att hålla nivån om du inte har tävlat regelbundet. Jag tror att han på ett sätt är besviken, men han hade roligt på slutet när pressen var borta. Jag känner Marcus och vet att han ville ge allt och satte höga krav på sig själv innan rallyt. Men jag sa till honom att ”det är två år sedan du körde och de andra killarna gör det hela tiden”, säger Wilson till wrc.com.

Alltid välkommen

Just nu finns inga fler gästspel i rally-VM inplanerade för Grönholm som i stället fokuserar på att åka Vasaloppet. Men Fordchefen Malcolm Wilson utesluter inte att rallyfansen kan få se mer av Grönholm.

– Just nu pratar vi inte om fler rallyn, men Marcus är alltid välkommen tillbaka i Fordteamet. Han är en härlig person och vi måste komma ihåg att han har gett oss två mästerskapstitlar, så det finns alltid en plats här hos oss för honom.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally