Annas motorlista 1/5

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån
Kenneth Hansen.

POLE POSITION

1) Kenneth Hansen

Det är stort att ha tagit 14 EM-guld i rallycross. Och det är lika imponerande att han fortfarande är så bra att han har en möjlighet att ta sitt 15:e guld. Premiären sker i helgen.

Men han får hård konkurrens av svenskarna Michael Jernberg och Andréas Eriksson och av fjolårsmästaren Sverre Isachsen från Norge.

• Viasat Motor söndag kl 22.00

2) Bertil Klarin

Tävlingsledaren för Svenska rallyt kan glädja sig åt att Sverige är med i VM-kalendern även 2011. Än är 13 av 14 tävlingar namngivna och om inte Monte Carlos VM-rally kommer tillbaka har Sverige VM-premiären.

3) Antonio Lindbäck

Drömstart i elitserien för speedwayföraren. Han körde hem 15 poäng när hans Piraterna slog Vargarna och han fick ett wild card till VM-deltävlingen på Ullevi.

4) Sam Michael

Williams teknikchef meddelar att det är Michelin och Avon som gör upp om vem som ska leverera däcken till F1.

– Avon är betydligt billigare men de har inte testats lika mycket som Michelin, säger han till Reuters.

Michelins däck är tre gånger så dyra, men även Pirelli är intresserade av uppdraget.

5) Valentino Rossi

Han vann MotoGP-premiären men han har problem med en axel inför loppet i Jerez. Doktorn skadades sig i en motocrossolycka.

– Jag har fortfarande problem och det gör ont, säger han.

– Jag hade behövt sju dagar till för att bli helt frisk.

•Viasat Motor, söndag kl 13.30

6) Philip Forsman

21-åringen är klar för tyska F3-mästerskapet. Han ska köra för Racing Experience från Luxemburg. Även Felix Rosenqvist och Jimmy Eriksson kör i mästerskapet.

7) Casey Mears

32-åringen kör för Tommy Baldwin Racing i NASCAR sprintcup från och med tävlingen i Richmond. Han kör bilen med startnummer 36.

•Crown Royal 400, söndag kl 01.00.

8) Mario Theissen

Före detta stallchef för BMW:s F1-team och numera motorsportchef för bilmärket som satsar på att göra comeback i DTM 2012.

9) Adam Carroll

Den 27-årige nordirländaren har skrivit kontrakt med Michael Andretti och ska köra ett par lopp under den andra halvan av säsongen. Vilka loppet blir är inte känt, men enligt uppgifter handlar det om ett längre kontrakt.

10) Marcello Lotti

WTCCs promotor arbetar nu med att få in Kina i tävlingskalendern redan i år. Loppet i Mexiko har strukits och han arbetar för att hitta en ersättare.

MOTORSTOPP

Alexander Stehlig

Mattias Ekströms tävlingsingenjör kallade in svensken till ett depåstopp redan på det nionde varvet - men det var inte tillåtet att gå i depå förrän mellan det tionde och det 29:e varvet. Det gjorde att Audiföraren tvingades till ett extra stopp och slutade sexa i premiären. Det var fyra Mercedesförare i toppen av DTM-premiären, Gary Paffett var snabbast.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM