”Jag gick ut som en tjur”

SPORTBLADET

Lauren tillbaka som segrare

Mikaela Laurén, 34, knockades i VM-fajten mot Cecilia Braekhus.

I natt tog svenskan revansch på sig själv genom att knocka serbiskan Danielle Bickei redan i första ronden.

– Jag var så himla tänd. Jag gick ut som en tjur, säger Laurén.

Foto: Mikaela Laurén.

Proffscirkusen snurrade snabbt för Mikaela Laurén och den 30 oktober stod hon plötsligt i ringen för en VM-fajt mot norskan Cecilia Braekhus. Där var hon chanslös. Norskan var överlägsen och 40 sekunder in i sjunde ronden bröt domaren matchen.

– Det blev min tredje match på sex veckor. Jag var inte redo för matchen, men det är lätt att vara efterklok, säger Laurén med distans till det som hände.

Efter förlusten – den första i Lauréns karriär – tog svenskan två veckor ledigt och funderade på att lägga boxningskarriären på hyllan.

– Jag fick en tankeställare, men jag kom snabbt över det. Det var bara att gräva sig ur gropen och vända det som hänt till något positivt. Jag har lärt mig mycket av förlusten.

Natten till lördagen – klockan 01.30! – gick Laurén upp i ringen mot serbiskan Danielle Bickei. Första ronden hann inte avslutas innan Laurén klev ur ringen som en vinnare efter knockout.

– Hon rörde sig mycket, men jag var längre så hon kunde inte fly. Jag slog ner henne tre gånger innan domaren bröt. Det kändes skönt att avsluta året på ett bra sätt. Jätteviktigt att känna att jag är tillbaka.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning