Annas motorlista 29/5

POLE POSITION

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

1) Mark Webber

Har vunnit de två senaste F1-loppen i suverän stil och nu säger Red Bulls chef Christian Horner att Kimi Räikkönen aldrig varit något alternativ till nästa säsong. Istället vill man förlänga kontraktet med Webber. Så snart som möjligt. Red Bull kommer dessutom till Turkiet med en ny skorstenslösning (F-ducts) vilket bör göra dem ännu snabbare.

•Viasat Motor, lördag kl 13.00 och söndag kl 14.00

2) Helio Castroneves

Det är dags för Indy 500 och han har pole för fjärde gången. I kvalet var han ungefär en sekund snabbare än Will Power som startar som tvåa. Castroneves satsar nu på sin fjärde seger i Indy 500, han vann 2001, 2002 och 2009.

•Canal + söndag kl 19.10

3) Mattias Ekström

Inte nog med att han vann i DTM förra helgen, han har testat för NASCAR i veckan. Hans stora dröm att få köra sprintcup och den kan bli verklighet i juni, då är det inte den vanliga ovalbanan som gäller för NASCAR och Red Bulls team behöver hjälp eftersom Brian Vickers är sjuk.

4) Michael Jernberg

Efter den fantastiska inledningen av rallycross-EM hoppas svensken på en tredje seger. Men han lär som vanligt få tuff konkurrens av Sverre Isachsen, Norge och Kenneth Hansen, Sverige. Men även Liam Doran som är trea i EM kan överraska, hans pappa äger banan så han lär hitta rätt bra.

•Viasat Motor måndag kl 23.00

5) Sébastien Ogier

Fransmannen dominerade den första dagen av Portugals WRC, han leder med 26,6 sekunder före Dani Sordo och Sebastian Loeb. Det innebär att Citroën har ett klart grepp.

– Målet var att skaffa mig ett försprång för det blir svårt att gå ut först under den andra dagen, säger Ogier.

Bäste Fordförare är Mikko Hirvonen.

•Viasat Motor, lördag kl 23.30, söndag kl 23.00

6) PG Andersson

Svensken kör WRC i Bulgarien 8-11 juli. Han ska köra en Focus WRC för Stobart och blir teamkompis med Matthew Wilson.

– Hans tester var riktigt bra, jag är säker på att han kan leverera, säger teamchef Malcolm Wilson.

7) Hermann Tilke

Tysken är F1-arkitekt och Bernie Ecclestones husgud. Han ska nu rita den nya F1-banan i Austin Texas. 2012 ska F1 göra comeback i USA.

8) Sebastien Loeb

Fransmannen är klar för Race of Champions som avgörs i tyska Düsseldorf senare i år. Han kör i par med Alain Prost. För Tyskland kör Michael Schumacher och Sebastian Vettel.

9) Lin Jarvis

Yamahas boss vill behålla både Valentino Rossi och Jorge Lorenzo i sitt MotoGP-team. Men Lorenzo snackar även med Ducati och Rossi har tidigare sagt att han inte tycker att teamet är stort nog för dem båda.

10) Marcus Ericsson

Inget poäng än så länge, men i Turkiet hoppas svensken på en vändning.

– Nu känner jag mig redo att dra in några, säger den svenske GP2-föraren.

Men efter ett tungt kval med tekniska problem startar han från plats 19 i det första loppet.

•Viasat Motor lördag kl 14.35, söndag kl 10.30

MOTORSTOPP

Danica Patrick

Storstjärnan buades ut efter kvalet till Indy 500. Hon var 23:a och hade precis som sina teamkollegor problem med bilen.

– Det var fruktansvärt. De sista två varven kunde jag inte köra för fullt och de första två varven hade jag dödsångest när jag tryckte ner gasen.

– Så dålig har jag aldrig varit här, jag har aldrig kvalat in utanför topp tio. Det är inte mitt fel, bilen var inte tillräckligt bra.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM