”Har inte paketet som krävs för att vinna än”

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Schumacher och Mercedes satsar på segern 2011

Michael Schumacher får två chanser till.

Sedan lägger Mercedes all kraft på 2011.

Det år då som Michael Schumacher ska vinna titeln.

Foto: AP
Michael Schumacher berättar om banan i Monaco.

Många var överraskade när Michael Schumacher gjorde comeback tidigare i våras. De var överraskade för att han blev omkörd av sin teamkollega Nico Rosberg.

Men nu har Mercedes byggt om bilen och Schumacher verkar mer och mer bekväm i den. Han vänt underläget mot sin teamkollega och ser fram emot helgens race i Kanada.

Där han har rekordet - sju segrar.

– Just nu befinner vi oss mitt i en utvecklingsprocess och jag är väldigt nöjd med framstegen och vårt samarbete, säger Michael Schumacher till internationell media.

– Men vi har inte det paketet som krävs för att vinna riktigt än.

Och Michael Schumacher har fått två race på sig. Annars så ställer Mercedes in utvecklingen av årets bil.

– När halva säsongen är avgjord måste vi se om vi får vår skorstenslösning (F-ducts) att fungera och om vi kan slåss om segern, säger teamchef Ross Brawn till Motorsporttotal.

– Om det lönar sig att attackera så gör vi det. Annats satsar vi allt på 2011.

”Inget ettårsprojekt”

Och det är det som varit planen ända från början. Enligt tyska Auto Bild Motorsport har Michael Schumachers och Mercedes hela tiden haft målet att hem titeln 2011. 2010 var bara ett läroår, ett år för Schumacher att komma tillbaka och hitta rätt i teamet.

– Detta är inget ettårsprojekt för mig, det är ett långvarit samarbete, säger Michael Schumacher enligt veckotidningen och faktum är att Ross Brawn gjort sig känd för att tänka mycket långsiktigt. Hos Benetton lade han ner säsongen 1993 för att vinna den första titeln med Michael Schumacher 1994 och hos Brawn (Honda) lade han ner säsongen 2008 för att satsa allt på 2009 - vilket även det resulterade i VM-titeln.

– Mitt mål är fortfarande titeln, men man kommer till en punkt där man måste inse att materialet är som det är. Då måste man gå igenom en viss process för att ta sig vidare och det gör vi, säger den sjufaldige världsmästaren:

– Det är långt kvar på säsongen och jag tycker inte att vi är i den positionen att vi kan prata om VM-guldet Det handlar om att bygga upp teamet och att organisera det på rätt sätt och om vad som händer efter nästa år.

Då ska Michael Schumacher enligt planen ska ta sin åttonde VM-titel.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1