Grönholms beslut nära

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Forne rallymästaren
har testat för Mini

Mini testar sin nya rallybil i Portugal.
Foto: Prodrive
Mini testar sin nya rallybil i Portugal.

Mini har haft en handfull förare som har testat deras kommande VM-bil. Marcus Grönholm är en av dem och hans besked om det blir en comeback är inte långt borta.

Foto: Lars Hedelin
Marcus Grönholm måste bestämma sig. Combacke med Mini eller inte?

Förra veckan var Marcus Grönholm en av de förare som var i Portugal och testade Minis blivande rallybil.

”Måste bestämma mig”

– Bilen är bra. Det första testet kändes positivt. Men nu vet jag inte alls hur jag ska göra. Det är den stora frågan. Jag måste bestämma mig nu, säger Grönholm till autosport.com.

Den tvåfaldige världsmästaren har fått flera erbjudanden från Prodrive som står bakom Minis satsning på rally-VM. Enligt autosport.com rör det sig om antingen ett förarkontrakt för en full VM-säsong eller ett kontrakt i en utvecklande roll som testförare. Och valet är inte lätt.

– Om jag kommer tillbaka så är det inte för pengarna. Det är för min passion för sporten och för att delta i ett spännande projekt, säger Marcus Grönholm.

Även Markko Märtin och Ott Tänak provkörde bilen i Portugal, liksom Kris Meeke. Britten Meeke är den ende som hittills har ett förarkontrakt med Prodrive och Mini för nästa säsong.

Mini testar mer

Mini avslöjar också att man kommer att utöka sitt testprogram för att få bilen redo till nästa års VM-debut.

Prodrives tekniske chef David Lapworth berättar:

– Vi kommer att testa en vecka i månaden fram till jul och vi kommer att göra det under skiftande förhållanden. Vi ska testa på grus, asfalt och hala underlag som snö och is. Snö är inte vår främsta prioritering, men vi kommer att göra det. Vi planerar inte att köra något vinterrally, men det kan hända att vi får en partner som vill göra ett vinterrally, säger Lapworth till autosport.com.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN