”Han är inte känd”

avPatrik Brenning

Lydecker: Jag håller med

Alexander Lydecker är en av Balrogs största profiler och ett stort namn i innebandyvärlden.

Men innebandystjärnan kallas för ”okänd” av flickvännen Carolina Gynning och sågar själv sin egen sport.

– Jag går aldrig och kollar på innebandy. Det är för fjompiga regler, säger Lydecker.

Foto: Carolina Byrmo

Alexander Lydecker har länge varit en av innebandysportens stora profiler. Numera är 29-åringen också ett mer eller mindre känt namn bland den breda allmänheten, men då som TV-profilen Carolina Gynnings pojkvän. Men när Gynning i ett tidigt skede av relationen intervjuades av Aftonbladet om romansen sade hon om Lydecker:

– Han är inte känd.

Håller med Gynning

En beskrivning Lydecker håller med om.

– Det säger ganska mycket tycker jag. Vi borde ta oss upp ur det mörka rummet. Det är där innebandyn är trots att man kämpar med stora matcher och tv-sändningar. Jag gillar inte ens att titta på innebandy. Det är inte världens roligaste publiksport direkt. Det går ganska snabbt, är mycket avblåsningar och det enda positiva ärt väl att det blir mycket mål, säger Lydecker.

29-åringen finns i morgon på planen när Superligan har premiär med stockholmsderbyt mellan Balrog och AIK. Matchen spelas på Hovet i ett försök att locka storpublik men Lydecker, som är känd för sin ibland fula spelstil, säger att sporten måste förändras och bli betydligt tuffare om den ska kunna slå på allvar.

”Måste ha mer kamp”

– Det borde bli hårdare och tuffare. Det är för fjompiga regler med tacklingar och så. Vi måste ha mer kamp och färre avblåsningar. Jag är visserligen en extremmänniska som är utvisningsbåset rätt ofta men jag tror generellt att det måste bli tuffare. Mer kämpa, glöd och spirit i innehåller nere på planen. Det är lite väl hårt regelverk ibland.

Hur ser du på kändisskapet?

– I början var det lite ovant och nytt. Det tog också lite på krafterna. Men nu tänker jag inte så mycket på det. Det är något man får leva med när hon är en väldigt känd profil. Det har inte varit några direkt problem heller.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy