Testpiloterna: ”Sverige är redo”

SPORTBLADET

36 000 kände sig kallade – 10 blev utvalda.

Nu ger Sportbladets tio testpiloter klartecken:

– Sverige är definitivt redo för Sportbladet på Ipad, säger en av testpiloterna.

Foto: Roger Horn är en av Sportbladets tio testpiloter.

De senaste dagarna har de tio hemliga testpiloterna i stor hemlighet jobbat hårt. Dagligen har de testat alla funktioner i Sportbladets nya och omdömena har varit mycket positiva:

– Något jag gillar skarpt är hur smidigt det är att läsa artikel efter artikel med bara ett svep med fingret, säger en av testpiloterna.

– Väldigt nöjd att när man väl laddat ner ”papperstidningen” så kan man gå ur appen och tillbaka in senare utan att behöva ladda hem den igen, säger en annan.

Gillar tv-klippen

En testpilot offentliggörs nu, Brynässupportern Roger Horn, 41, från Vendelsö söder om Stockholm.

Och han applåderar framförallt möjligheten att kunna läsa tidningen utan att behöva gå till affären. Av appens olika delar är det framförallt tv-klippen som lockar Roger Horn.

– Tv-funktionen tittar jag mycket på. Redan på kvällen kan jag titta på dem. Sen finns det många i själva tidningen också.

– Sen gillar jag själv bläddringen. Det blir ju en känsla som att man läser en riktig tidning, säger Roger.

”Känns overkligt”

Roger Horn är alltså en av totalt 36 000 Sportbladetläsare som ville bli en av testpiloterna, och han är riktigt nöjd att vara en av de som får vara med och utveckla Sportbladets app:

– Det känns helt overkligt. Jag funderade på att gå och köpa en direkt när de släpptes men jag tänkte att jag måste ju ändå vänta och se om jag får testa åt Sportbladet, och så blev det så.

Projektet med testpiloterna är det första någonsin för Sportbladet där redaktionen har arbetat så tätt ihop med sina läsare:

– Vi har fått väldigt positiv respons och känner att appen håller väldigt hög klass och att det är nåt läsarna vill ha, säger Sportbladets printchef Michael Poromaa.