Sörenstam: Hon var väldigt omtyckt

SPORTBLADET

Svenska stjärnorna sörjer vännen

De svenska Tour-stjärnorna sörjer kollegan Erica Blasberg, 25, som hittades död i sitt hem i går.

Kondoleanserna strömmar in och Maria Hjort säger att spelarna kommer att bära sorgband vid den kommande tävlingen i Alabama.

– Hon var en populär spelare och väldigt omtyckt, skriver Annika Sörenstam på sin Twitter.

Foto: Annika Sörenstam.

Spelarna fick dödsbeskedet via ett email från Touren under gårdagen. Maria Hjort säger att hon blev chockad.

– Jag reste när jag såg det och det kom som en väldigt stor chock. Speciellt eftersom vi var i Mexico och spelade samma tävling för bara några veckor sedan. Jag är väldigt förvånad, säger Maria Hjort.

”Var en positiv tjej”

Polisen har inlett en utredning kring Blasbergs bortgång. Det genomfördes också en toxikologi-undersökning, ibland kallad giftrapport. Svaret på den kan ta upp till två veckor och för spelarna är dödsfallet en gåta.

– LPGA sörjer förlusten av Erica Blasberg. Hon var en väldigt och omtyckt spelare. Mina tankar finns hos hennes familj, skriver Annika Sörenstam på Twitter.

På tisdagen kom nya uppgifter om att Blasbergs väska stod packad för resan till Alabama och helgens tävling när hon hittades död i sitt hem. En tävling Maria Hjort kommer att spela med sorgband för att hedra Blasberg.

Kommer spela i sorgband

– Ja, absolut. Jag skulle tro att det blir någon ytterligare gest från spelarna också. Det brukar vara så när spelare går bort så det tror jag definitivt.

Flera svenskor, däribland Hjort, träffade Blasberg så sent som för ett par veckor sedan när de möttes i en tävling i Mexico.

– Jag kände inte henne jätteväl men vi hälsade allt och pratade lite ibland. Men hon var en positiv tjej och en duktig golfspelerska. Det är väldigt tråkigt när sådant här sker. Vid så ung ålder också.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf