”Jag förstod inte hur dyrt det skulle bli”

SPORTBLADET

Kyle Busch ångrar att han startade ett truckteam

Foto: Kyle Busch firar stora triumfer i Nascar, men hans satsning på ett truckteam har blivit dyrare än han kunde föreställa sig.

Kyle Busch visar strålande form i Nascar Sprint Cup, senast vann han racet Autism Speaks 400 i Delaware. Men han erkänner nu att han önskar att han aldrig hade startat sitt Truckteam.

– Startkostnaderna har varit högre än väntat, säger han.

I en intervju med Orlando Sentinel förklarar Kyle Busch att han ångrar att han gett sig in i Truckserien. På en dirket fråga om han skulle göra det igen svarar Busch så här:

– Nej, det skulle jag absolut inte. Det vore en dålig idé.

Höga kostnader

Det är framförallt kostnaderna för att starta och driva ett nytt team som har tagit Kyle Busch på sängen.

– Jag missförstod några saker och förstod inte hur dyrt det skulle bli. Startkostnaderna har varit långt högre än förväntat, säger han.

Tappade sponsor

Han tappade dessutom sponsorn Mickosukee i ett tidigt skede av säsongen. Kyle Busch Motorsports som truckteamet heter, har också blivit stämda av en byggfirma som arbetar med en ny byggnad för teamets räkning. Enligt Orlando Sentinel anser bygfirman att teamet är skyldiga dem flera hundratusen dollar.

Sportsligt sett har det dock gått hyfsat, Busch har vunnit ett av de fyra race han har kört, han har tagit två topp 5-placeringar och två pole positioner.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport