Norsk folkstorm efter jättebråket

Går till attack på Facebook

Foto: Skärmdump från Facebook
SPORTBLADET

Bråket mellan Petter Northug och det norska skidförbundet trappas upp.

Nu ställer sig norska folket bakom stjärnan.

På Facebook görs ett försök att ”sabotera” det norska skidförbundets officiella konto.

Petter Northugs relation till det norska skidförbundet är minst sagt ansträngd.

På tisdagsmorgonen bekräftades att stjärnan petas från den tio man stora truppen som får köra helgens världscupspremiär i finska Ruka – varpå Northug svarade med ett publicera en hånfull bild på Instagram.

Startat utredning

Det, i sin tur, ledde till att förbundet startade en utredning mot 31-åringen.

”Det här är ett personalärende som vi hanterar internt och direkt med Petter Northug”, bekräftar mediaansvarige Gro Eide för TV2.

Foto: Instagram/jantelov1

Sidan ”attackeras”

Nu attackeras det norska skidförbundet på Facebook.

Hundratals personer har under tisdagskvällen gått ihop i vad som ser ut som en organiserad ”kupp” mot förbundets officiella sida.

Förutom hatiska kommentarer har de nämligen även gett den officiella sidan 1 av 5 stjärnor i betyg, och vid halv nio-tiden på tisdagskvällen var det totala betyget för sidan nere på rekordlåga 1,1 stjärnor i betyg.

”Northug har varit den som gjort längdskidåkningen rolig att följa. Han är den som skapar intresse och engagemang. Skidförbundets ledning framstår som ett gäng självupptagna surpuppor. De riskerar att ödelägga hela intresset för sporten, inte bara i Norge utan även i andra länder. Längdskidåkning utan Petter Northug blir bara tråkigt!”, skriver en av de arga fansen på Facebook.

Northugs fyra största hån mot Sverige 00:50
ARTIKELN HANDLAR OM