”Tragedin borde ge näthatarna något att fundera över”

Tomasz Jedrzejak under tiden i Lejonen.
Tomasz Jedrzejak under tiden i Lejonen.

Polske speedwayföraren, Tomasz Jedrzejak, hittades död i sitt hem tidigare i veckan.

39-åringens förre tränare och vän, Mariusz Staszewski, tror att det hårda klimatet på sociala medier kan varit en av orsakerna till förarens depression.

– Den här tragedin borde ge näthatarna något att fundera över, säger han till Sportowe Fakty.

Speedwayvärlden försattes i sorg tidigare i veckan när beskedet om att föraren Tomasz Jedrzejak hittats död i sitt hem. 39-åringen körde under sin karriär för Västervik, Rospiggarna och vann SM-guld med Vetlanda och Lejonen.

I tisdags hölls en tyst minut på de svenska speedway-arenorna för att hedra minnet av Jedrzejak.

– Jag vet inte vad jag ska säga mer än att jag är i chock och så ledsen över det som hänt. Jag såg Jedrzejak som en vän och mina tankar och mitt hjärta går till hans familj, sa hans förre lagkamrat, Greg Hancock till Norrtelje Tidning tidigare i veckan.

”Lockar fram fruktansvärda sidor”

Polska medier har rapporterat om att 39-åringen drabbats av depressioner och att han nu tagit sitt liv.

Mariusz Staszewski var tränare för Jedrzejak i Ostrow och kände 39-åringen i över 20 år. Staszewski tror att den hårda jargongen på sociala medierna kan bidragit till förarens död.

– Den här tragedin borde ge näthatarna något att fundera över, säger han till Sportowe Fakty och fortsätter:

– Man fick intrycket av att Tomasz var en tuff kille. Ingen förväntade sig att en sådan här tragedi kunde inträffa. Speedwayen lockar fram fruktansvärda sidor hos folk. Jag vet av egen erfarenhet att det finns väldigt obehagliga tillfällen, men att man måste leva med dem. Men Tomasz fick uppenbarligen nog. Han var en av de sista människorna som jag trodde skulle råka ut för något sånt här.

Under torsdagens tävling i Ostrow, Polen, hölls också en tyst minut för att hedra minnet av Jedrzejak. En bild på föraren visades upp och supportrar visade sina kondoleanser genom att ställa fram ljus och blommor.

– Luften har gått ur alla här. Du kan se det på alla människornas ansikten.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.