Meijer tillbaka i träning – efter operationen

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

avRobert Rosén

SPORTBLADET

Efter ett skadedrabbat år har Michaela Meijer åter börjat hoppa stav.

Det en vecka efter att hon blivit av med det svenska rekordet.

– Hon får kämpa för att behålla det sen när jag är tillbaka, säger Michaela Meijer om Angelica Bengtssons rekordnotering.

Förra sommaren slog Michaela Meijer, 24, nytt svenskt rekord när hon hoppade 4,71 i Göteborg.

Medan 2017 blev en succé har 2018 varit tyngre för stavhopperskans del. Efter att ha dragits med en överbelastningsskada i foten tvingades hon i april till en operation.

Nu börjar det dock ljusna för 24-åringens del. På torsdagen gjorde Michaela Meijer sitt första hopp sedan i januari.

– Det var bara jättelätt, med en jättekort ansats, för att känna på det. För att se hur det känns i foten och så. Det var inget vackert hopp och inte jättebra, men det var i alla fall kul att hoppa och skönt att känna på det, säger Michaela Meijer.

Öppnar för tävling i slutet av säsongen

Hur kändes foten?
– Fine ändå. Lite stelt och så men det är inte konstigt, då jag inte ansträngt den så mycket. Jag tror det ska rulla på bra.

Hur ser planen ut nu?
– Jag vet inte riktigt. Vi kör på som det kommer. Vi får se hur jag stegrar. Jag har inte satt nåt mål när jag ska vara helt redo eller inte. Utan vi tar det som det kommer helt enkelt. Det ska inte stressas med någonting.

Under tiden efter operationen har Michaela Meijer hållit igång med alternativ träning, varefter hon gått vidare med joggning, löpning och nu så smått börjat hoppa igen.

Förhoppningen är åtminstone att kunna vara tillbaka i tävling till inomhussäsongen.

– Det beror lite på hur fort jag börjar hoppa och hur mycket jag belastar. Men jag har sagt att jag kanske gör nån enstaka tävling mot slutet av säsongen.

– Men då blir det med kort ansats och väldigt lätt. Bara för sakens skull, för att det är kul. Det blir inget seriöst. Jag kommer inte vara i form och inte hoppa högt. Men till inomhussäsongen är jag i så fall kanske tillbaka. Vi får se hur det artar sig.

Miste svenska rekordet

Medan Michaela Meijer gått skadad har hon fått se sitt svenska rekord ryka. I förra veckan, nästan precis ett år efter att Meijer satt rekordet, slog Angelica Bengtsson till.

Efter 4,72 i Lausanne är det numera Bengtsson som innehar det svenska rekordet, och inte Meijer.

– Det var ju väntat. Jag har i stort sett väntat på att hon ska ta det. Hon har hoppat bra, så det var ingen förvåning. Sen är det klart att det suger att sitta hemma i soffan och se henne göra det. Att inte kunna fightas eller tävla ihop. Det är mer det som är jobbigt – att inte kunna göra nåt åt det.

– Jag har ändå räknat med att hon ska kontra. Jag fick ju behålla det i ett år i alla fall. Det var skönt att man inte slog det och att hon tog tillbaka det en vecka senare, utan att jag fick ha det ett tag. Hon fick kämpa för att ta det och hon får kämpa för att behålla det sen när jag är tillbaka.

Friidrottens höjdpunkter 2018 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM