Världscupen i skidskytte 2016/2017

Lindström tappade allt i Östersund

avTT

1 av 2 | Foto: TT

Martin Fourcade skulle åka hem sin tredje raka seger i Östersund, men efter dåligt skytte gick ryssen Anton Babikov om och vann sitt första världscuplopp i skidskytte.

Fredrik Lindström gick ut som tvåa men bommade friskt och körde i mål som 38:a.

Lindström, som startade som tvåa drygt 40 sekunder efter Fourcade, låg bra med fram till det första stående skyttet. Där missade han tre skott och chansen till en ny pallplats försvann.

Ingen skulle ha en chans mot suveräna Fourcade, som vunnit en stafett och två individuella lopp i Östersund. Men två inledande bommar bjöd in de övriga åkarna och ytterligare två missar i sista skyttet betydde att hans 40 sekunders stora försprång var borta. Ryssarna Anton Babikov och Maxim Tsvetkov passerade fransmannen och höll undan i mål.

Sebastian Samuelsson blev bästa svensk på 20:e plats. Jesper Nelin blev 32:a.

Vinden stort problem

Vinden ställde till det i toppen i damernas jaktstart. Ledande Marie Dorin Habert tappade sin ledning redan efter första skyttet med två bom.

Tjeckiskan Gabriela Koukalová, som tidigare säsonger åkt under namnet Soukalová men nu gift sig och bytt efternamn, har under veckan visat gryende form och fick ut allt i det avslutande loppet.

Inför sista skjutningen stod det mellan Koukalová och Kaisa Mäkäräinen men två bom av finländskan avgjorde till Koukalovás fördel. Tyskan Laura Dahlmeier blev tvåa.

Svenskhoppet Anna Magnusson bommade ett skott på var och en av de tre första skjutningarna och kunde inte avancera från 14:e plats. Hon blev till slut 16:e i mål. Även Mona Brorsson och Emma Nilsson tappade placeringar.