Kritik mot Solo efter ’zika-bild’

SPORTBLADET

Stjärnans inlägg väcker reaktioner

Foto: Amerikanska fotbollsstjärnan Hope Solo får kritik efter Instagram-bild

Hope Solo är rädd för zikaviruset.

Men hon kommer fullt förberedd till Rio.

I en bild på Twitter visar målvaktsstjärnan upp sin skyddsutrustning – något som väckt starka reaktioner.

34-åriga Hope Solo är en av många som uttryckt oro för att åka till OS. I vintras övervägde hon att ställa in sin medverkan i rädsla för att smittas av zikaviruset och först i mars månad bestämde hon sig för att åka.

– Det är ett motvilligt beslut. Jag är inte ens säker på att jag kommer lämna hotellrummet förutom när vi har match och träning, sa hon till USA Today.

”Delar inte med mig”

Och nu – med ett par veckor kvar till mästerskapet – har hon bunkrat upp med en hel uppsättning av myggmedel. På Twitter visar målvaktsstjärnan upp sin ”vapenarsenal” och uppmanar:

”Om någon i OS-byn glömt att packa med myggmedel, kom förbi mig”.

Hon publicerar även en bild där hon – iförd en stor mygghatt – håller upp en flaska med myggmedel och skriver:

”Delar inte med mig av den här. Skaffa en egen! #zikaskyddad #vägenTillRio”.

Får kritik

Inlägget har fått stor uppmärksamhet. Reaktionerna har varit många och enligt Globoesporte – Brasiliens största sportsajt – har flera brasilianska Twitter-användare vädrat frustration mot USA-stjärnan och menat att hon uppviglar folks eventuella rädsla inför OS.

Ny forskning har visat att zikaviruset orsakar fosterskador och Sveriges olympiska kommittés läkarteam har gjort en grundlig analys inför mästerskapet.

– Vi avråder gravida och de som tänker bli gravida att åka. Sedan kommer vi också att förse de aktiva med myggstift och med information om kläder, sa SOK-läkaren Per Andersson till TT härommånaden.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hope Solo

Sommar-OS